Obrazovanje

U ponedjeljak u Sarajevu Sajam srednjih škola

U ponedjeljak u Sarajevu Sajam srednjih škola
Foto: Pixabay | U ponedjeljak u Sarajevu Sajam srednjih škola

SARAJEVO - Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović uputila je poziv svim učenicima koji će ove školske godine završiti deveti razred osnovnih škola s područja Kantona Sarajevo da prisustvuju na jednodnevnom Sajmu srednjih škola.

"Dragi učenici devetih razreda, znamo da je ovo veoma važan period života za vas i da se približava vrijeme odluka. Svjesni smo da imate dileme oko važnog izbora srednje škole. Iz tog razloga, pozivamo vas da nam se pridružite na jednodnevnom Sajmu srednjih škola koji će se održati u ponedjeljak u terminu od 13 do 18 sati, na platou ispred ARIA mall centra“, istakla je ministrica i dodala:

„Ovim putem, vi i vaši roditelji kroz pojedinačne prezentacija svih škola, možete dobiti potrebne odgovore o zanimanjima za koja se možete obrazovati u srednjim školama na području Kantona Sarajevo, kao i s mogućnostima daljeg zapošljavanja po završetku srednješkolskog obrazovanja“.

Sajam srednjih škola realizovaće se u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, u saradnji sa Zajednicom srednjih škola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije