Obrazovanje

U regiji Bijeljina besplatni časovi programiranja za učenike

U regiji Bijeljina besplatni časovi programiranja za učenike
Foto: Ilustracija | U regiji Bijeljina besplatni časovi programiranja za učenike

BIJELJINA - Centar za omladinsko preduzetništvo i zapošljavanje započeo je u regiji Bijeljina realizaciju projekta "Biram da programiram", čiji cilj je animiranje mladih da se opredijele za školovanje u IT sektoru i postanu programeri koji će pokrenuti razvoj privrede u Srpskoj.

Iz Centra za omladinsko preduzetništvo i zapošljavanje saopšteno je da su se odlučili za javne tribine kako bi učenike informisali o trendovima na polju edukacije u oblasti informacionih tehnologija.

U okviru aktivnosti na ovom projektu već su održane javne tribine u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" i Tehničkoj školi "Mihajlo Pupin" u Bijeljini.

"Centar će, da bi učenike informisao o trendovima na polju edukacije u oblasti informacionih tehnologija i da bi im dao priliku da nauče više o programiranju, organizovati javne tribine u svim osnovnim i srednjim školama na području regije Bijeljina", navedeno je u saopštenju.

Predsjednik ovog centra Aleksandar Milić istakao je da je veoma važno još u osnovnoj školi usmjeriti učenike da se bave informacionim tehnologijama.

Nakon javnih tribina svi učenici koji žele da nauče nešto više o ovoj oblasti mogu da se prijave za besplatne časove programiranja, koje u sklopu projekta finansira Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i drugi partneri na projektu.

Realizator ovih aktivnosti je Centar za omladinsko preduzetništvo i zapošljavanje u Republici Srpskoj, a projekat su podržali Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske, kao i nekoliko privrednih subjekata.

Tehnička škola "Mihajlo Pupin" iz Bijeljine će od školske 2019/2020. godine umjesto tehničara elektroenergetike uvesti novi smjer - tehničar informacionih tehnologija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije