Obrazovanje

U sanaciju objekata Univerziteta u Banjaluci uloženo oko tri miliona KM

U sanaciju objekata Univerziteta u Banjaluci uloženo oko tri miliona KM
Foto: Arhiva | U sanaciju objekata Univerziteta u Banjaluci uloženo oko tri miliona KM
Srna

BANJALUKA - U sanaciju objekata Univerziteta u Banjaluci i njihovo energetsko utopljavanje u proteklih pet godina uloženo oko tri miliona KM, saopšteno je iz Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Resorni ministar Srebrenka Golić obićiće danas u Univerzitetskom gradu u Banjaluci gradilišta, gdje je u toku realizacija tri kapitalna projekta, u saradnji sa Vladom Srpske, te razgovarati sa rukovodstvom Univerziteta.

Posjeta Univerzitetu zakazana je za 13.00 časova, a izjave za medije planirane su u 13.30 časova, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Sredstva za sanaciju objekata Univerziteta u Banjaluci i njihovo energetsko utopljavanje u proteklih pet godina uložena su kroz realizaciju projekta "Energetska efikasnost", koji sprovodi resorno ministarstvo.

Kroz realizaciju druge faze projekta "Energetska efikasnost" trenutno se izvode radovi na energetskoj obnovi objekta Rektorata i Akademije umjetnosti i objekta Centra za pomoć studentima sa invaliditetom, te objekta Stomatološkog fakulteta za šta je izdvojeno 1.440.000 KM.

U toku ove građevinske sezone završeni su radovi na objektu Ekonomskog fakulteta, a vrijednost radova je 630.844 KM.

U okviru prve faze projekta, koji je realizovan u periodu od 2015. do 2019. godine, saniran je objekat Prirodno-matematičkog fakulteta, a vrijednost radova iznosila je oko 929.000 KM.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije