Obrazovanje

UNIBL dobio Erazmus povelju za visoko obrazovanje

UNIBL dobio Erazmus povelju za visoko obrazovanje
Foto: UNIBL | UNIBL dobio Erazmus povelju za visoko obrazovanje

BANJALUKA - Evropska komisija dodijelila je Univerzitetu u Banjaluci (UNIBL) Erazmus povelju za visoko obrazovanje (ECHE) na osnovu uspješne projektne prijave.

Dodjelom Erazmus povelje Evropska komisija je potvrdila posvećenost Univerziteta u Banjaluci principima i vrijednostima Erazmus+ programa, saopšteno je iz UNIBL.

Takođe, kako navode, potvrđena je privrženost Univerziteta unapređenju svih aspekata međunarodne saradnje, a naročito aktivnostima koje se tiču razmjene studenata i osoblja, te zajedničkih obrazovnih projekata.

Erazmus povelja za visoko obrazovanje pruža opšti okvir kvaliteta za aktivnosti evropske i međunarodne saradnje koje visokoškolska ustanova može da sprovodi u okviru Erazmus+ programa.

Kao osnovni principi Erazmus povelje navode se principi priznavanja rezultata ostvarenih u toku razmjene, obezbjeđenje jednakog pristupa, ravnopravnog tretmana i zabrane diskriminacije studenata zainteresovanih za učešće u međunarodnim aktivnostima, odnosno pružanje kvalitetnih usluga vezanih za podršku mobilnosti studenata i osoblja.

"Pored toga, potpisivanjem Erazmus povelje Univerzitet u Banjaluci izražava svoju spremnost da radi na sprovođenju prioriteta Erazmus+ programa vezanih za preduzimanje neophodnih koraka za digitalizaciju upravljanja mobilnostima, promovisanje ekološki prihvatljivih praksi u svim programskim aktivnostima, podsticanje učešća pojedinaca iz nedovoljno zastupljenih grupa, te promovisanje građanskog angažmana učesnika u razmjenama", ističe UNIBL.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije