Obrazovanje

Učenici biraju buduća zanimanja: Otvoren Sajam srednjih škola

Učenici biraju buduća zanimanja: Otvoren Sajam srednjih škola
Foto: Vlada KS | Učenici biraju buduća zanimanja: Otvoren Sajam srednjih škola

SARAJEVO - Sajam srednjih škola u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, u saradnji sa Zajednicom srednjih škola, počeo je danas ispred ARIA mall centra.

Suorganizatori su Privredna komora KS, Udruženje poslodavaca KS i Obrtnička komora.

Na ovoj manifestaciji učenici devetih razreda i njihovi roditelji kroz pojedinačne prezentacije svih škola, mogu dobiti potrebne odgovore o zanimanjima za koja se možete obrazovati u srednjim školama na području Kantona Sarajevo, kao i s mogućnostima daljeg zapošljavanja po završetku srednjoškolskog obrazovanja.

Ministrica za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović koja je otvorila Sajam, kazala je da se na štandovima može vidjeti samo djelić onoga što škole u Kantonu Sarajevo nude. Izrazila je zadovoljstvo što se manifestacija  organizira u partnerstvu s privrednicima i poslodavcima, te da će format Sajma, koji se organizira četvrti put, u narednim godinama biti unapređen.

„Mi smo mala zemlja s puno talenata. Na nama je da im pružimo najbolje uslove. Našim osnovcima želim da se brzo i jednostavno odluče među velikom ponudom srednjih škola koje imamo u Kantonu Sarajevo“, poručila je ministrica Hota-Muminović.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije