Obrazovanje

Učenici dobojske Ekonomske škole dobili svoju banku

Učenici dobojske Ekonomske škole dobili svoju banku
Foto: N.N. | Učenici dobojske Ekonomske škole dobili svoju banku
Sanja Čakarević

DOBOJ - Baš kao prava banka izgleda kabinet praktične nastave u dobojskoj Ekonomskoj školi, u kojem će od septembra bankarski tehničari učiti posao za koji se obrazuju.

"Šalter ima svu potrebnu opremu za obavljanje platnog prometa sa fizičkim i pravnim licima, isplate i uplate u gotovom novcu, posjeduje brojač novca, detektor za novčanice, TV sa kursnom listom, štampač, sef za novac, brojač sitnog kovanog novca. Izvođenjem praktičnog dijela nastave u ovom kabinetu učenici će savladati oko 70 odsto svih bankarskih poslova, te će kada izađu iz ove škole biti dovoljno obučeni za rad u banci", uvjerena je Nikolina Ristić, koja je završila treći razred Ekonomske škole.

"Baš je vjerodostojno, isto kao kod nas u banci. Ja sam se iznenadio nivoom opremljenosti, očekivao sam samo računare i monitore, ali vidim da imaju sve što je jednoj banci potrebno za rad", kaže Siniša Ilić, direktor dobojske filijale Unikredit banke Banjaluka.

Kabinet je opremljen sredstvima Gradske uprave i Omladinske banke, a koristiće ga nova generacija bankarskih tehničara, koja će biti upisana tokom juna.

"Ovo je fin projekat koji će najviše koristiti učenicima u njihovom školovanju, ali koristiće i bankarima, jer će imati gotove kadrove, koji su spremni da sutra uđu u sistem i obavljaju posao za koji su obučeni", naveo je Vladimir Marković, zamjenik gradonačelnika Doboja.

"Ove godine u planu je da upišemo 24 učenika u odjeljenje bankarski tehničar. Juče i prekjuče smo imali prva dva dana upisa i otprilike već po onom što smo planirali možemo reći sa sigurnošću da ćemo imati formirano odjeljenje", izjavila je danas Tijana Vasiljević Stokić, direktorica Ekonomske škole.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Marketing tim / 03.08.2021 12:59

Sinsay kao jedan od vodećih brendova LPP-a prednjači u širenju prodajne mreže na teritoriji Bosne i Hercegovine i Regiona.

Sinsay BiH | Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Pored ženske mode, nude odjeću i dodatke za muškarce, kao i atraktivnu kolekciju dječije odjeće. Čitavu ponudu dopunjuju ženska i muška oprema i kućni namještaj iz linije Home, što pečatom potvrđuje status uspješnog brenda životnog stila.

Širina asortimana ogleda se u veličini i karakteru prodavnice. Sinsay je brend koji nudi najnovije trendove po najpovoljnijim cijenama od 2013.

S površinama od 800 do 1.500 m2, novi komercijalni prostori nekoliko puta su veći od prvih Sinsay prodavnica zahvaljujući upotrebi inovativnih materijala, dizajnerskih dodataka i modernističkog osvjetljenja.

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

Kolekcije su sve dostupnije zahvaljujući proširenju tradicionalne mreže prodavnica (povećanje komercijalnog prostora u poređenju sa istim periodom prošle godine). Razvoj je usmjeren ka tradicionalnom konceptu kako bi kupci imali punu pažnju i osjetili prisutnost i raspoloživost da se odgovori na njihove potrebe i želje.

Zbog ekspanzije širenja brenda, ova kompanija je u potrazi za prostorom u gradovima sa 10.000 stanovnika na teritoriji Bosne i Hercegovine, manji gradovi samo u određenim slučajevima, površine u rasponu od 800-1500 m2, u zavisnosti od lokacije, veličine grada, GLA projekta.

Sve zanimljive ponude možete poslati našem razvojnom timu na mail: [email protected].

Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay
Foto: Sinsay / Poljska kompanija LPP: Ekspanzija širenja brenda Sinsay

LPP S.A. je međunarodna kompanija koja uspješno posluje u tekstilnoj industriji više od 20 godina. Upravljaju prepoznatljivim brendovima: RESERVED, Cropp, House, MOHITO i SiNSAY. Na tržištu Bosne i Hercegovine prisutni su od 2019. i uspješno posluju kroz mrežu od 6 maloprodajnih objekata svih brendova u Banja Luci i Mostaru, sa idejom da povećaju postojeću prodajnu mrežu.

Najčitanije