Obrazovanje

Uhapšen mladić zbog prijetnji Radiju Rijeka

Uhapšen mladić zbog prijetnji Radiju Rijeka
Foto: Image by 4711018 from Pixabay | Uhapšen mladić zbog prijetnji Radiju Rijeka

Policijska uprava primorsko-goranska potvrdila je da je protiv 22-godišnjeg hrvatskog državljanina podignuta krivična prijava zbog prijetnji upućenih zaposlenicima Radija Rijeke.

Mladić je nakon provedenog krim istraživanja krivično prijavljen nadležnom državnom tužilaštvu zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela prijetnje i predat pritvorskom nadzorniku, izvjesila je PU primorsko goranska u odgovoru na pitanje HND-a.

Podsjetimo, novinari Radija Rijeke primili su prijeteće pismo nakon što je u eter puštena pjesma Vinka Coce "Kada umren umotan u bilo", koja se smatra himnom Hajduka.

Dio prijetećeg pisma na Facebooku je objavila Maja Sever, predsjednica Sindikata novinara.

U dijelu objavljenog pisma stoji:

"Čujem li još jednu, samo jednu tovarsku pjesmu koja mi se ne sviđa (da pjeva o maslini, kamenu i da veliča Dalmaciju), najebat ćete. I to gadno. Jedan krivi potez, jedna kriva pjesma i cijela radio Rijeka ide u zrak skupa s redakcijom koja se tada nađe u smjeni. Ne šalim se, ovo je otvorena prijetnja. Pamet u glavu i ubuduće pazite kakve pjesme puštate jer niste ni svjesni u kakva govna ste se uvalili zbog jedne tovarske glupačetine. Tjerajte to u 3 pičke materine tovarske glupe. Ovo je Rijeka!!! 19AR87."

Voditelj emisije u kojoj je puštena pjesma Joso Krmpotić izvinio se slušaocima zbog puštene pjesme.

"Jedna puštena pjesma donijela je toliko mailova koliko ih nismo dobili ni u najboljim danima. Potpuni promašaj u našem programu, nažalost. Znam da vam ni naše isprike neće puno značiti, odabrala je pogrešnog Cocu i mi smo stali tu da nas popljujete koliko želite, nekad čovjek greške mora priznati", rekao je Krmpotić.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije