Obrazovanje

Univerzitet PIM obezbijedio i novčane nagrade za tri najbolja biznis plana

Univerzitet PIM obezbijedio i novčane nagrade za tri najbolja biznis plana
Foto: N.N. | Univerzitet PIM obezbijedio i novčane nagrade za tri najbolja biznis plana

BANJALUKA Realizacija projekta pod nazivom "Preduzetnik u srednjoj školi", koju je Ekonomski fakultet Univerziteta PIM iz Banjaluke pokrenuo početkom ove godine, uspješno je završena svečanim proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada.

Nakon pregleda svih prispjelih radova, žiri je ocijenio najbolje, a to su: 1. Biznis plan "Keceljica" koji su uradili učenici JU Škola učenika u privredi iz Banjaluke, 2. Biznis plan "Pogon za reciklažu pet ambalaže", koji su uradili učenici Srednjoškolskog centra Kostajnica, 3. Biznis plan "Proizvodnja 3D modela reklamnih natpisa i ukrasa", koji su uradili učenici JU Ekonomska škola iz Banjaluke, 4. Biznis plan "Agencija za posredovanje pri zapošljavanju", koji su uradili učenici Srednjoškolskog centra "Ljubiša Mladenović" iz Banjaluke.

Ekonomski fakultet Univerziteta PIM obezbijedio je i novčane nagrade za tri najbolja biznis plana, i to 800 KM za prvo mjesto, 300 za drugo i 200 KM za treće mjesto. Za nagrađene su obezbijeđene i knjige iz preduzetništva i diplome.

"Realizacijom projekta dali smo svoj doprinos podizanju kvaliteta obrazovnog procesa društva u kojem živimo, podsticanju preduzetništva i razvoju poslovnih ideja koje će dovesti do povećanja zaposlenosti i većeg ostanka mladih na ovom prostoru", istakao je Ilija Džombić, direktor Univerziteta PIM.

Kroz realizaciju ovog projekta profesori i učenici sa područja opština Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Srbac, Laktaši, Prnjavor, Derventa, Stanari, Doboj, Gradiška, Čelinac, Kotor Varoš, Teslić, Šamac i gradova Banjaluka i Prijedor prošli su obuke po određenoj metodologiji. Edukaciju su vršili osposobljeni profesori Univerziteta PIM, a obuka je realizovana u trajanju od četiri vikenda, po dva časa dnevno, da bi cjelokupan projekat bio završen 20. aprila", saopšteno je sa Univerziteta PIM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije