Obrazovanje

Univerzitet u Banjaluci: Počinje prijavljivanje za upis na prvu godinu studija

Univerzitet u Banjaluci: Počinje prijavljivanje za upis na prvu godinu studija
Foto: Ustupljena fotografija | Univerzitet u Banjaluci: Počinje prijavljivanje za upis na prvu godinu studija

BANJALUKA - Na Univerzitetu u Banjaluci danas počinje prijavljivanje kandidata za upis na prvu godinu studija u akademskoj 2024/2025. godini u kojoj je predviđen upis 2.640 brucoša.

Prijavljivanje traje do petka, 28. juna, a prijava na sve fakultete Univerziteta može se izvršiti i elektronskim putem na portalu upis unibl.org.

Kandidati koji konkurišu elektronskim putem u obavezi su original dokumenta predati prilikom upisa.

Prijemni ispiti su zakazani za 1. juli u 9 časova, dok na Medicinskom fakultetu počinje u 14 časova.

Iz Univerziteta je saopšteno da na prvi ciklus studija može biti upisano 1.882 studenta na budžet, a 381 na samofinansiranje, dok mjesta ima i za 75 vanrednih, te 302 strana studenta, saopšteno je iz Univerziteta.

Akademija umjetnosti upisuje 114 studenata, Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet 188, Ekonomski fakultet 224, Elektrotehnički fakultet 226, Mašinski fakultet 140, Medicinski fakultet 575, Poljoprivredni fakultet 40, Pravni fakultet 160, Prirodno-matematički fakultet 176, Rudarski fakultet 35, Tehnološki fakultet 67, Fakultet bezbjednosnih nauka 130, Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta 69, Fakultet političkih nauka 110, Filozofski fakultet 189, Filološki fakultet 160 i Šumarski fakultet 37.

Na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjaluci polaganje prijemnog ispita traje od 1. do 5. jula, dok će se na Fakultetu bezbjednosnih nauka polaganje prijemnog ispita obaviti u dvije grupe 1. i 2. jula.

Prijavljivanje kandidata na studijske programe na engleskom jeziku na Medicinskom fakultetu u prvom roku traje od 10. do 28. juna, na adresi [email protected].

Polaganje prijemnog ispita na Medicinskom fakultetu na engleskom jeziku, u onlajn formatu, održaće se 3. jula.

Drugi upisni rok organizovaće članice Univerziteta u Banjaluci koje u prvom roku ne upišu planirani broj studenata.

Kada je riječ o drugom roku, prijave za upis će trajati od 26. do 31. avgusta, a prijemni ispiti se polažu 2. septembra u 9 časova, s tim da je na Akademiji umjetnosti prijemni u drugom roku od 2. do 6. septembra.

Prijave za upis na drugi i treći ciklus studija na Univerzitetu u Banjaluci moguće su od danas do 4. oktobra, a kandidati takođe imaju mogućnost elektronskih prijava.

Na drugom ciklusu studija planiran je upis 936 kandidata, i to 518 na budžetu, a 255 na samofinansiranju.

Takođe, ima mjesta i za 76 stranih i 87 vanrednih studenta na drugom ciklusu studija na Univerzitetu u Banjaluci.

Na trećem ciklusu planiran je upis ukupno 155 studenata, od čega 127 na samofinansiranju, kao i 21 strani, te jedan vanredni student.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije