Obrazovanje

Univerzitet u Banjaluci zapošljava 30 novih asistenata

Univerzitet u Banjaluci zapošljava 30 novih asistenata
Foto: Arhiva | Univerzitet u Banjaluci zapošljava 30 novih asistenata

BANJALUKA - Na sjednici Senata Univerziteta u Banjaluci raspravljalo se o 30 tačaka, a jedna od njih su bili zahtjevi studenata koji su izneseni prilikom ranijeg protesta, pa je tako najavljeno zapošljavanje novih asistenata.

"Izuzetno je pozitivno to što je prije Senata na sjednici dekanskog kolegijuma bila rasprava o našim zahtjevima, pa je i na toj sjednici, a i na današnjoj Senata, podržana naša inicijativa i svi naši zahtjevi su usvojeni, a neki su već i riješeni", istakao je Željko Sladojević, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, ovih dana se u Univerzitet očekuje dolazak Daneta Maleševića, ministra prosvjete i kulture, kada će on zajedno s Radoslavom Gajaninom, v.d. rektora Univerziteta, i studentima raspravljati o rasvjetljavanju afere "Balaban". Podsjećamo, studentkinje Tehnološkog fakulteta su optužile referenta u studentskoj službi za uznemiravanje.

"To što je sada u toku zatišje u slučaju afere 'Balaban' ne znači da ne radimo na njenom rješavanju, nego samo da je potrebno da prođe određen period kako bi se cijeli slučaj rasvijetlio", naglasio je Sladojević.

Ratko Savić, predsjednik Unije studenata RS, kazao je da će na Univerzitetu već početkom godine biti zaposleno 30 novih asistenata, a to je bio jedan od zahtjeva studenata.

"Ono što je bitno je slučaj 'Balaban', gdje je v.d. rektora odmah po stupanju na dužnost pokrenuo disciplinski postupak protiv Balbana, jer prije toga nije bio pokrenut, iako su postojale određene dezinformacije u javnosti", naglasio je Savić.

Radoslav Gajanin, v.d. rektora, istakao je da se timski sa studentima radilo na analiziranju njihovih zahtjeva.

"Kada je u pitanju zapošljavanje asistenata postignut je kompromis tako što će novi asistenti biti zaposleni na dva javna univerziteta", naveo je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije