Obrazovanje

Univerzitet u Istočnom Sarajevu zaposlio 30 najboljih studenata

Univerzitet u Istočnom Sarajevu zaposlio 30 najboljih studenata
Foto: N.N. | Univerzitet u Istočnom Sarajevu zaposlio 30 najboljih studenata

ISTOČNO SARAJEVO - Na Univerzitet u Istočnom Sarajevu je u radni odnos primljeno 30 najboljih diplomiranih studenata ovog univerziteta u toku 2018. godine, i to na radna mjesta saradnika u zvanju asistenta i višeg asistenta, što je najbolji način za razvoj institucije, kazao je Stevo Pašalić, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, nakon što je Skupština grada Istočno Sarajevo usvojila informaciju o stanju na ovom univerzitetu.

Pašalić je istakao da je ova ustanova izvršila sve obaveze u roku te da je i regulisan radno-pravni status 35 nastavnika.

Upozorio je i na problem pada broja upisanih studenata, koji je, kako kaže, izražen posljednjih godina.

"Uzeo sam podatke unazad pet godina i sada -  gdje je broj studenata u Republici Srpskoj pao za 30 odsto, približno je isto toliko i na ovom univerzitetu. Oko 4.000 studenata iz Republike Srpske studira u Srbiji, jer ona daje odlične uslove za studiranje, ali je problem što se oni, kada završe studije, ne vraćaju. To je najveći gubitak za Srpsku", istakao je rektor Pašalić.

Izrazio je nadu da će problem u vezi sa akreditacijom Univerziteta ubrzo biti riješen, jer je to uticalo i na broj prijavljenih studenata.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije