Obrazovanje

Univerziteti koji znaju da prave milijardere

Univerziteti koji znaju da prave milijardere
Univerziteti koji znaju da prave milijardere

Prvi siguran korak na putu do velikog posla i milijardi dolara na bankovnom računu je obrazovanje. I to ne bilo kakvo i bilo gdje. Ovo je lista 10 univerziteta na kojima je diplomiralo najviše milijardera.

10. Cambridge je jedini univerzitet sa Starog kontinenta, tačnije jedini koji nije američki, s tradicijom obrazovanja milijardera. Koliko se zna, na Cambridgeu je diplomiralo 11 milijardera i kada se sabere njihovo bogatstvo, ono iznosi oko 48 milijardi dolara. Univerzitet postoji od 1209. godine.

9. Yale je dao 13 milijardera i svi zajedno zasad su zaradili 77 milijardi dolara. Yale se nalazi u američkom gradu Nju Hejven, Konektikat i postoji od 1701. godine, što ga čini trećim najstarijim univerzitetom u Americi.

8. Southern California University od svih američkih univerziteta ima najviše stranih studenata i do sada je obrazovao 14 milijardera (zajedno su zaradili 32 milijarde). Ovo je visoka "škola iz snova", a razlog je Los Anđeles, elitni dio Amerike. SCU ima i najbogatiju sportsku istoriju - njegovi studenti su donijeli 287 olimpijskih medalja.

7. Cornell University je njujorški univerzitet koji postoji 150 godina, obrazovao je 14 milijardera i 41 nobelovca.

6. Massachusettes Institute of Technology može da se pohvali sa 15 milijardera i njihovom imovinom u vrijednosti od 114 milijardi dolara, kao i sa 78 svršenih studenata koji su odlikovani Nobelovom nagradom.

5. Columbia se ponosi sa 15 milijardera i tri američka predsjednika.

4. New York University je privatni univerzitet. Njegovi studenti se nagrađeni "Nobelom", njih 36, a i zaradili su milijarde, njih 17.

3. Stanford University je poznat po preduzetničkom duhu. Nalazi se u Kaliforniji i uručio je diplome 27 budućih milijardera.

2. Pennsylvania se ponosi sa 28 milijardera i njihovim bogatstvom od 112 milijardi dolara. Benjamin Franklin je osnivač davne 1740. godine.

1. Harvard je prestižan, između ostalog, i zbog svojih milijardera - njih 52 ovdje su diplomirali i zajedno zaradili 205 milijardi dolara. U biografiji stoji i osam američkih predsjednika i 75 "Nobela".

Bankar.me

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije