Obrazovanje

Palačinke im "ispekle" dva srebra

Palačinke im "ispekle" dva srebra
Foto: N.N. | Uspjeh zvorničkih učenika: Palačinke im "ispekle" dva srebra
Srna

ZVORNIK - Na Sajmu turizma u Ljubljani, koji je ove godine zbog epidemioloških mjera održan online, učenici zvorničkog Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" osvojili su dva srebrna priznanja za projekat "Okrugla fantazija" kojim su predstavili dvije vrste palačinaka.

Projekat "Kuhinja moga kraja" učenika ove škole dobio je i posebno priznanje za najviše glasova publike, odnosno online posjetilaca na internet stranici Turističke organizacije Slovenije.

Direktorica Srednjoškolskog centra "Petar Kočić" Biljana Pisić izrazila je zadovoljstvo uspjehom učenika i profesora, ističući da je veoma značajno da su nastavljeni projekti koji afirmišu i druge aktivnosti u školi, osim samih časova nastave.

"Ostaje žaljenje što učenici i profesori nisu bili u Ljubljani i tamo uradili prezentaciju, te stekli nova prijateljstva", rekla je ona i dodala da je izuzetno važno da se nastavlja kontinuitet saradnje sa školama iz Slovenije i slovenačkim Turističkim savezom.

Prema njenim riječima, dugogodišnje prijateljstvo sa školom iz Sežane će ponovo rezultirati odlascima zvorničkih učenika u Sloveniju, ali i dolaskom njihovih učenika i profesora u Zvornik.

"Učenici koji su osvojili ova priznanja, bez obzira na to što je takmičenje bilo online, zajedno s profesorima potrudili su se da promovišu svoj kraj i grad, odnosno svoju školu na najbolji mogući način", rekla je Pisićeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije