Obrazovanje

Vlada KS podržala Mašinski fakultet sa 1,25 miliona KM

Vlada KS podržala Mašinski fakultet sa 1,25 miliona KM
Foto: Vlada KS | Vlada KS podržala Mašinski fakultet sa 1,25 miliona KM

SARAJEVO - Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Adna Mesihović je posjetila Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Tom prilikom uprava fakulteta ministrici je prezentovala trenutne i planirane kapitalne projekte iz oblasti infrastrukture i energetike koje je Vlada Kantona Sarajevo podržala sa 1,25 miliona KM, a koje obuhvaćaju modernizaciju prostora i unapređenje energetske efikasnosti na fakultetu.

Uprava je istakla značaj ulaganja u ovakve projekte, te je izrazila iskrenu zahvalnost Vladi KS za prepoznavanje važnosti ulaganja u visoko obrazovanje i infrastrukturu za naučno istraživanje.

Ministrici su takođe predstavljeni studijski smjerovi na Mašinskom fakultetu, kao i najnoviji projekt razvoja zajedničkog master programa na engleskom jeziku iz oblasti Računarske mehanike kontinuuma i mašinskog učenja u saradnji s University College Dublin, Fakultetom strojarstva i brodogradnje – Univerzitetom u Zagrebu, te Univerzitetom u Zenici.

Takođe, je imala priliku da obiđe dio laboratorijskog kompleksa ovog fakulteta, čija nabavka je dijelom podržana i sredstvima Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije