Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Vrijedna oprema za dvije banjalučke škole

Vrijedna oprema za dvije banjalučke škole
Foto: N.N. | Vrijedna oprema za dvije banjalučke škole
N.N.

Mikrofin je danas opremio biblioteku OŠ "Dositej Obradović" i kabinet za engleski jezik OŠ "Georgi Stojkov Rakovski".

Školarce najstarije osnovne škole u Banjaluci "Dositej Obradović" donacijom u vidu knjiga za školsku biblioteku obradovalo je Mikrokreditno društvo "Mikrofin". 

Škola čiji se rad proteže čak kroz tri vijeka danas ima 580 učenika i šezdeset radnika. Ova škola je osnovana davne 1879. godine i cijelu prošlu godinu provela je u znaku obilježavanja 140 godina postojanja. Ovu godina im je takođe počela dobro – poklonima koji stižu od Mikrofina. 

"Danas je naša školska biblioteka dobila veliku donaciju u vidu 325 knjiga najznačajnijih naslova školske literature – lektire predviđene nastavnim planom i programom. Najveću korist od novih naslova svakako će imati učenici, a nastava iz predmeta Srpski jezik i književnost uveliko će biti poboljšana. Zahvaljujem se Mikrofinu u ime učenika i nastavnika ove škole na razumijevanju i ovoj značajnoj donaciji", izjavio je direktor škole Dragan Kovačević.  

U Mikrofinu su ponosni na činjenicu da su tokom višegodišnjih donatorskih aktivnosti pozitivno odgovorili na sve molbe koje su im pristigle od osnovnih i srednjih škola. U svom dosadašnjem radu realizovali su više od 200 donacija, ukupne vrijednosti od 600.000 KM. 

"Mikrofin već godinama ulaže u sve aktivnosti koje za cilj imaju zdrav razvoj i sretno odrastanje. Kultura i obrazovanje tu zauzimaju posebno mjesto. Danas opremamo dvije gradske osnovne škole i veliko nam je zadovoljstvo što ćemo pomoći nastavnicima u realizaciji inovativnih obrazovnih praksi", rekao je Boris Todić, šef filijale Mikrofina u Banjaluci. 

Istovremeno, Osnovnoj školi "Georgi Stojkov Rakovski" je donirana oprema za nastavu engleskog jezika – LCD televizor, laptop i lektira na engleskom jeziku prilagođena uzrastima u kojima se ovaj jezik uči. 

"Da bi osposobila djecu za budućnost, škola mora da bude u skladu sa svojim vremenom. Od interaktivne nastave u kojoj se koristi savremena tehnologija u edukativne svrhe, do kreativno osmišljenih procesa učenja. Kroz video-sadržaje i prezentacije koje sami izrađuju, učenici lakše i uspješnije usvajaju znanja, i to na zanimljiv i efikasan način", izjavila je Marina Novković, nastavnica engleskog jezika u ovoj školi.

Mikrofin već godinama donira modernu opremu vaspitno-obrazovnim ustanovama, nastojeći da pomogne u osavremenjavanju procesa učenja.

Samo ove sedmice Mikrofin je opremio kabinete Srednje škole "Mihajlo Pupin" u Derventi, Srednje tehničke škole u Doboju, kao i jasličku grupu vrtića u Novoj Topoli. Ukupna vrijednost ovosedmičnih donacija iznosi 9.000 KM. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije