Obrazovanje

Vujić: Sklopljen sporazum Univerziteta u Banjaluci i Tovson univerziteta iz Amerike

Vujić: Sklopljen sporazum  Univerziteta u Banjaluci i Tovson univerziteta iz Amerike
Foto: N.N. | Vujić: Sklopljen sporazum Univerziteta u Banjaluci i Tovson univerziteta iz Amerike

Univerzitet u Banjaluci potpisao je Sporazum o saradnji i akademskim razmjenama sa Tovson univerzitetom iz Sjedinjenih Američkih Država.

Sporazumom je predviđeno da će ugovorene strane zajednički raditi na promovisanju obrazovnih i akademskih razmjena, akademskih informacija materijala i publikacija, te da će podsticati međusobne obrazovne posjete.

Ovaj sporazum zaključen je na osnovu inicijative Bojana Vujića, ambasadora Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim američkim državama (SAD) koji je rekao da je ovo tek početak i da je Tovson univerzitet jedan od najboljih univerziteta u SAD.

"Sporazum je velika stvar i veliki korak za Univerzitet u Banjaluci. Radi se o jednom od najboljih univerziteta u Americi i ovo je samo početak saradnje. Već smo u pregovorima sa nekoliko univerziteta u Americi i očekujemo u narednom periodu da bude još sporazuma", rekao je Vujić dodajući da čim prođe situacija u vezi sa pandemijom virusa korona da očekuje posjete delegacije Univerziteta u Banjaluci Tovson univerzitetu u Americi, ali i predstavnika Tovson univerziteta, Univerzitetu u Banjaluci.

Inače, po ovom sporazumu već je počeo rad na planiranju zajedničkih aktivnosti pa je tako još 5. februara 2021. godine održan trilateralni sastanak predstavnika Tovson univerziteta, Estonskog preduzetničkog univerziteta primjenjenih nauka i Univerziteta u Banjaluci, a povodom zajedničke organizacije vebinara o razvoju preduzetništva na univerzitetima.

"Riječ je o vebinaru koji će biti održan 27. aprila 2021. godine putem "Zum" platforme koji je namijenjen studenima, nastavnicima i saradnicima", objavljeno je nedavno na web stranici Univertiteta u Banjaluci.

Ovaj događaj će biti održan u formi panel diskusija i to "Najbolje prakse u pružanju podrške i razvoju studentskog preduzetništva" te "Uloga univerziteta u pružanju podrške preduzetništvu i investicijama kroz kreiranje partnerstva u zajednici, mentorstva i druga sredstva".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije