Obrazovanje

Za obnovu kupatila u Studentskom centru 70.000 KM

Za obnovu kupatila u Studentskom centru 70.000 KM
Foto: JU Studentski centar Sarajevo | Za obnovu kupatila u Studentskom centru 70.000 KM

SARAJEVO - Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Adna Mesihović i njen tim su posjetili JU Studentski centar Sarajevo s ciljem implementacije projekata unapređenja studentskog standarda.

S predstavnicima studenata, članovima Upravnog odbora, direktorom i predstavnicima finansijskog sektora, razgovaralo se o potrebama studenata, uključujući renoviranje kupatila u domovima, poboljšanje usluga u menzama, kao i o drugim studentskim projektima i inicijativama.

Ističu da ovaj sastanak reflektuje predanost Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS prema poboljšanju kvaliteta studentskog života i podršci njihovim potrebama. Studenti su istakli da je ovo prvi put da na ovaj način imaju priliku da istaknu svoje potrebe pred nadležnim institucijama, direktnim razgovorom s ministricom Mesihović.

Ministrica je najavila posjetu Studentskom naselje Bjelave kako bi sagledala stanje i potrebe studenata, te razmotrila moguće načine unapređenja njihovog standarda s naglaskom na renoviranjem kupatila u naselja za što će Ministarstvo izdvojiti 70.000 KM.

“Od početka moga mandata najvažnije je bilo da čujem konkretne potrebe studenata, naučne i akademske zajednice i institucija, kako bih mogla postaviti prioritete u svom radu. Ovaj sastanak je donio jako mnogo informacija, s posebnim fokusom na ono što možemo u kratkoročnom roku uraditi, da bi barem pokrenuli procese koji će unaprijediti život studenata u JU Studentskom centru Sarajevo. Ovo je samo jedan od projekata koji je potreban našim studentima, ali sigurna sam da ćemo u budućnosti pronaći mogućnosti za nove projekte”, naglasila je ministrica Mesihović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije