Obrazovanje

Za otkup 34 publikacije izdvojeno više od 20.000 KM

Za otkup 34 publikacije izdvojeno više od 20.000 KM
Foto: Ilustracija | Za otkup 34 publikacije izdvojeno više od 20.000 KM

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske izdvojilo je 20.584 KM kojima će otkupiti 34 publikacije od 15 izdavača iz Srpske po osnovu rezultata javnog konkursa za otkup knjiga objavljenih u Republici Srpskoj u 2017. i 2018. godini.

Sve publikacije biće otkupljene u 43 primjerka za potrebe svih narodnih biblioteka u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Srpske.

Komisija za otkup knjiga je vrednovala 114 prijavljenih publikacija te, prema konkursom utvrđenim kriterijumima i u skladu sa raspoloživim sredstvima, izvršila odabir i selekciju publikacija.

U okviru konkursa, za otkup su konkurisali izdavači knjiga od značaja za kulturu i umjetnost Republike Srpske iz kategorija: domaća književnost - proza, poezija, eseji, drama, kritika, knjige za djecu, prevedena književnost - proza, poezija, eseji, drama, kritika, koji su objavljeni od izdavača iz Republike Srpske, te publikacije iz oblasti umjetnosti koje predstavljaju domaće kulturno nasljeđe i savremenu kulturu i umjetnost.

Kriterijumi za izbor i selekciju publikacija za otkup su ukupna književna i umjetnička vrijednost djela, kulturni i javni interes objavljivanja djela, promocija i afirmacija književnosti i kulture Republike Srpske, te kvalitetna realizacija sadržaja i tehnička opremljenost publikacije.

Rezultati javnog konkursa dostupni su na portalu Vlade Republike Srpske, na stranici Ministarstva prosvjete i kulture. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije