Obrazovanje

Za stipendije studenata i srednjoškolaca 1,6 miliona KM

Za stipendije studenata i srednjoškolaca 1,6 miliona KM
Foto: Ilustracija | Za stipendije studenata i srednjoškolaca 1,6 miliona KM
Marija Gajić

BANJALUKA - Za stipendiranje učenika srednjih škola i redovnih studenata prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u narednoj školskoj godini planirano je da bude izdvojeno 1,6 miliona KM.

"Pojedinačni iznosi stipendija ostali su nepromijenjeni i iznose 80 KM za učenike i 130 KM za studente po osnovu socijalnog statusa i uspjeha u školi odnosno studiju, a za deficitarna zanimanja utvrđeni su iznosi od 160 KM za učenike i 250 KM za studente", rekli su u Gradskoj upravi.

Dodali su da su ovom odlukom definisana i deficitarna zanimanja za učenike srednjih škola, a to su varilac, kamenorezac i tehničar modelar obuće.

Za studente to su diplomirani profesor matematike i informatike, diplomirani profesor fizike i diplomirani inženjer elektrotehnike.

"Ovo je navedeno u Odluci o utvrđivanju visine sredstava za stipendiranje učenika i studenata iz budžeta gada, visini stipendija, deficitarnim i suficitarnim zanimanjima za školsku/akademsku 2018/2019. godinu, koja je usvojena na sjednici Skupštine grada održanoj 30. i 31. maja", rekli su u Gradskoj upravi.

Inače, grad u školskoj 2017/2018. godini stipendira 1.194 učenika i 318 studenata.

Stipendije se isplaćuju planiranom dinamikom u deset jednakih rata.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Komentari: 2

Samo posteno

Nemoj te bezveze trositi novac na tu djecu , jer zahvaljujuci vama (politicarima) od te iste djece ova drzava nece imati nikakve koristi , Jer ce vecina zavsiti u inostranstvu , opet zahvaljujuci vama politicarima. Tamo neka drzava dobije skolovan kadar bez i jednog feninga potrosenog , opet zahvaljujuci nasim politicarima. I opet cemo na izborima izabrati ite ste ljude jer oni nam daju dozu straha koja nam je jako neophodna da da ovi neki druki hoce da nas uniste i rade nam o glavi. A ti neki drugi zive u istom zamisljenom strahu od nas. PERFEKTAN RECEPT DA DOBIJES SVAKE IZBORE .Daj nam te imaginarne doze straha i sigurno ces pobjediti na izborima. Zalosno , Pa dokle vise . Otvorite oci jednom.

bojanBL

Idu izbori moramo malo kupiti omladinu jel tako ministre ? Ko ce glasati za Zeljku Proleterku? Dobro, niko ozbiljan.

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije