Obrazovanje

Za stipendije više od 800.000 maraka

Za stipendije više od 800.000 maraka
Foto: Ustupljena fotografija | Za stipendije više od 800.000 maraka

BIHAĆ - U Bihaću je danas upriličeno potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata s područja Unsko sanskog kantona koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini.

Ugovore je sa stipendistima potpisao ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi USK, Denis Osmankić, a iz kantonalnog budžeta u ove svrhe osigurane su 863.000 maraka.

Prema riječima Nijaza Hušića, premijera USK, nedavnim rebalansom budžeta sredstva planirana u ovu svrhu uvećana su za 200.000a maraka, a stipendije je dobilo 406 studenata koji su ispunili uslove konkursa.

"Ovu godinu smo odlučili da završimo na ovakav način i za sve stipendiste smo osigurali po 2.000 maraka za iduću akademsku godinu, što je više u odnosu na iznos koji su ranije dobijali. Na ovaj način smo željeli uputiti poruku koliku pažnju ćemo pokloniti obrazovanju mladih ljudi koji su budući nosioci našeg društva", istakao je Hušić.

Također, ovom prilikom Vlada USK je organizovala i prijem za studente s područja ovoga kantona koji su dobitnici zlatne i srebrne značke za postigute uspjehe tokom studija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije