Obrazovanje

"Zahvalnost Evropskoj komisiji za predstojeću podršku regionu"

"Zahvalnost Evropskoj komisiji za predstojeću podršku regionu"
Foto: N.N. | "Zahvalnost Evropskoj komisiji za predstojeću podršku regionu"

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zadovoljan razgovorima sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem i zahvalan njemu i EU na velikoj podršci koju će u narednih sedam godina, a najviše 2024. godine pružiti i Srbiji i cijelom regionu.

Vučić je poslije sastanka sa Varheljijem rekao na konfrenciji za novinare da će region dobiti od EU oko osam milijardi evra u grantovima, odnosno bespovratnoj pomoći, a još preko 20 milijardi evra kroz projekte.

On je najavio da će među projektima biti i 73 miliona evra vrijedan projekat širokopojasnog interneta, zahvaljujući kojem će, između ostalog i seoske škole moći da imaju internet.

Vučić je istakao će Srbija, kao najveća zemlja i ekonomija u regionu, proporcionalno svojoj snazi i veličini imati i sumu novca.

Predsjednik Srbije je naveo da očekuje da će biti obezbijeđena sredstva i za prugu Kraljevo-Rudnica, koja je od izuzetnog značaja za Srbiju, kao i puta i pruge Beograd-Sarajevo, te pruge Beograd-Šid-Zagreb, kroz teritoriju Srbije.

On je dodao da je bilo riječi i o nedostacima Srbije i napomenuo da je najotvorenije govorio o svojim propustima, o Godišnjem izvještaju Evropske komisije o napretku Srbije.

Vučić je istakao da u ekonomskom dijelu nije moglo ništa da se kaže loše o Srbiji, ali da je bilo kritika na njegov račun, te da je prihvatio svu krivicu i da je spreman da snosi svaku vrstu posljedica.

"Radujemo se svakom evru za naš region. Zadovoljni smo i kada naše komšije dobijaju novac i verujem da ćemo u budućnosti uspeti da postignemo veću bliskost", rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije