Obrazovanje

"Žalićemo se na rješenje Inspektorata o diplomi Mehmedagića"

"Žalićemo se na rješenje Inspektorata o diplomi Mehmedagića"
Foto: N.N. | "Žalićemo se na rješenje Inspektorata o diplomi Mehmedagića"

BANJALUKA - Rektor Univerziteta za poslovne studije Banjaluka Radovan Klincov rekao je da će se ova ustanova žaliti na rješenje Inspektorata Republike Srpske kojim joj je naloženo da zbog nepravilnosti poništi diplomu izdatu direktoru Obaveštajno-bezbjednosne agencije /OBA/ BiH Osmanu Mehmedagiću i proglasi je ništavnom u Službenom glasniku Srpske.

Klincov je rekao Srni da su juče primili rješenje Inspektorata u kojem je određeno da ovaj univerzitet u roku od osam dana od prijema može pokrenuti drugostepeni postupak i izjaviti žalbu pred Ministarstvom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske. 

"Ukoliko resorno ministarstvo potvrdi rješenje Inspektorata i odbaci žalbu našeg univerziteta, imamo mogućnosti da pokrenemo upravni spor pred nadležnim okružnim sudom, pa i da kasnije, ukoliko slučaj ne bude riješen u našu korist, vodimo postupke pred višim sudskim instancama, koristeći sve pravne lijekove", naveo je Klincov. 

On je apelovao da se mediji uzdrže od prejudiciranja i prenošenja neosnovanih izjava o navodnim lažnim i falsifikovanim diplomama ovog i drugih univerziteta, podsjetivši da društvo može da bude ponosno na ovu privatnu visokoškolsku ustanovu koja je među prvim akreditovanim u BiH. 

Klincov je dodao je saglasan sa izjavama srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i resornog ministra Srđana Rajčevića koji se zalažu za zatvaranje fakulteta ukoliko izdaju lažne diplome. 

Tužilaštvo BiH je tokom ovogodišnje istrage o lažnim diplomama zatražilo od svih bezbjednosnih agencija dostavljanje diploma o završenom obrazovanju, što nije uradila jedino OBA. 

Osman Mehmedagić je tokom posljednjeg rata bio u obezbjeđenju Alije Izetbegovića, a dovođen je i u vezu sa ratnim zločinima i ubistvima sarajevskih Srba. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije