Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Zatražena provjera: Jedan stalno zaposlen nastavnik, osam programa

Zatražena provjera: Jedan stalno zaposlen nastavnik, osam programa
Foto: Ilustracija | Zatražena provjera: Jedan stalno zaposlen nastavnik, osam programa
S.L.

MOSTAR - Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH zatražila je od Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona i Prosvjetne inspekcije da izvrše hitan nadzor nad Visokom školom UNION iz Mostara.

Iz Agencije su dodali da je potrebno izvršiti hitan uvid u ispunjenost Uredbom propisanih kriterijuma, standarda i normativa  u visokom obrazovanju HNK, s posebnim naglaskom na broj stalno zaposlenih nastavnika, te da izvrši uvid u izvođenje nastavnog procesa ustanove i zakonitost izdatih diploma.

Dodali su da u cilju sprovođenja Bolonjskog procesa provode istraživanja o broju stalno zaposlenog nastavnog osoblja u odnosu na broj studijskih programa i propise nadležnih obrazovnih vlasti.

S tim u vezi, kako su naveli u Agenciji, iz pomenute Visoke škole dostavljeni su im podaci prema kojima u UNION-u radi jedan stalno zaposlen nastavnik, dok je škola u akademskoj 2018./2019. godini provodila osam studijskih programa.

U saopštenju se navodi da je Visoka škola UNION počela sa radom u akademskoj 2018./2019. godini, a da je već u akademskoj 2019./2020. godini javno objavila informaciju o promociji prve generacije dimplomanata.

"Očekujemo da o rezultatim navedenog nadzora bude informisana javnost", zaključili su u saopštenju Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH.

Na sajtu pomenute Visoke škole navodi se da trenutno imaju pet studijskih programa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije