Obrazovanje

Zbog nedostatka predavača ukinut smjer medicinski tehničar

Zbog nedostatka predavača ukinut smjer medicinski tehničar
Foto: N.N. | Zbog nedostatka predavača ukinut smjer medicinski tehničar

SANSKI MOST - Mješovita srednja škola u Sanskom Mostu u narednoj školskoj godini neće upisivati učenike za zvanje medicinskog tehničara, potvrdio je direktor ove obrazovne ustanove Nijaz Halilović.

"Molim roditelje i učenika da nas shvate jer su nas tokom marta i aprila napustila tri predavača, tako da imamo problem s organizovanjem nastave za stručna zanimanja. U proteklom periodu raspisivali smo konkurse na koje nam se niko nije javio. Živimo u strahu da, ukoliko nas još neko od predavača napusti, nećemo moći organizovati ni nastavu s odjeljenjima koje imamo", kazao je Halilović.

Inače, ovaj smjer je uveden prije šest godina i u tom periodu učenici su za njega pokazivali najviše zanimanja pa su svake godine upisivana po dva odjeljenja. S obzirom na sve manji broj učenika na području Sanskog Mosta, to je stvaralo deficit kada su u pitanju druga zanimanja i škole, a najviše je bila pogođena Gimnazija, koja je u prošloj godini upisala svega 18 učenika.

"S obzirom na popularnost i interesovanje za zanimanje medicinskog tehničara očekujemo pritiske roditelja i učenika, ali mi ovu odluku nećemo mijenjati", istakao je Halilović. Prema njegovim riječima, učenicima su na raspolaganju druga atraktivna zanimanja u ekonomskoj, mašinskoj ili elektro struci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije