Svijet

Abramovič prihvatio poziv Ukrajine, pomaže u pregovorima?

Abramovič prihvatio poziv Ukrajine, pomaže u pregovorima?
Foto: Tanjug/AP | Abramovič prihvatio poziv Ukrajine, pomaže u pregovorima?

LONDON - Ruski milijarder Roman Abramovič, vlasnik engleskog premijerligaša Čelsi, prihvatio je ukrajinski zahtjev da pomogne u pregovorima o okončanju sukoba između Rusije i Ukrajine, rekao je njegov portparol, a prenosi izraelski list "Džeruzalem post".

"Mogu da potvrdim da je ukrajinska strana kontaktirala Romana Abramoviča za podršku u postizanju mirnog rješenja i da on od tada pokušava da pomogne".

"S obzirom na to šta je u pitanju, zamolili bismo za razumijevanje, zato nismo komentarisali ni situaciju kao takvu, ni njegovu umiješnost", dodaje se.

Kako se navodi, Abramovič na zahtjev Ukrajine boravi u Bjelorusiji i pomaže u pregovorima između Rusije i Ukrajine u okviru napora da se okonča rat koji je u toku.

Abramovič je u nedjelju saopštio je da se povukao iz kluba i da će sada brigu o ovom premijerligašu iz Londona preuzeti povjerenici Čelsijeve dobrotvorne fondacije, a ovaj potez Abramoviča uslijedio je nakon što je član britanskog parlamenta pozvao ruskog milijardera da preda klub zbogo situacije u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije