Ukrajina - Rusija konflikt

Si Điping u Moskvi, posjeta od koje se očekuje mnogo

Nakon kineskog plana u 12 tačaka za rješavanje krize u Ukrajini koji je objavljen prošli mjesec, Si Điping, predsjednik Kine doputovao je u Moskvu gdje će se sastati sa Vladimirom Putinom, predsjednikom Ruske Federacije.

Gardijan: Teške borbe za Bahmut, "zona ubijanja" koči vagnerovce

BAHMUT - Teške borbe za Bahmut nastavljaju se, a bitka za taj ukrajinski grad postala je "zona ubijanja" koja koči napredovanje privatne ruske paravojne organizacije Vagner, prenosi londonski Gardijan.

Zelenski: Želimo pobjedu, nezamisliv sastanak sa Putinon

KIJEV - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski poručio je danas da je njegova zemlja odlučna da pobjedi u ratu sa Rusijom i da trenutno ne može da zamisli situaciju u kojoj bi se sastao sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Napadi širom Ukrajine, dim nad Kijevom (VIDEO)

KIJEV - Rusija je rano jutros izvršila udare na više ukrajinskih regiona, uključujući glavni grad Kijev, crnomorsku luku Odesu i drugi po veličini grad Harkov, što je dovelo do prestanka snadbijevanja električnom energijom, saopštili su regionalni zvaničnici.

Stoltenberg: Moguć pad Bahmuta u narednim danima

STOKHOLM - Rusija bi mogla u narednim danima da preuzme kontrolu nad gradom Bahmutom, koji Rusi nazivaju Artjomovsk, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Ukrajinski ministar odbrane apeluje na EU: Dajte nam milion granata

STOKHOLM - Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov apelovao je danas na kolege iz Evropske unije da podrže plan o kupovini milion artiljerijskih granata, kojim bi pomogli Ukrajini da se odbrani od ruskog napada.

Zelenski otkrio šta bi značio pad Bahmuta

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da bi pad Bahmuta značio "otvoren put za Rusiju da zauzme druge gradove".

Prigožin: Vagner kontroliše cio istočni dio Bahmuta

KIJEV - Osnivač paravojne formacije "Vagner grupe" Jevgenij Prigožin, koja se bori u Ukrajini, tvrdi da je pod ruskom kontrolom cio istočni dio grada Bahmuta, oko koga se vode snažni sukobi.

Zaharova: Mediji skreću pažnju sa istrage o napadima na "Sjeverni tok"

MOSKVA - Informacije u zapadnim medijima o napadima na gasovode "Sjeverni tok" objavljuju oni koji ne žele da se vodi pravna istraga i planiraju da skrenu pažnju čitalaca sa činjenica, rekla je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Vrh ukrajinske vojske donio odluku o Bahmutu

KIJEV, BAHMUT - GlavnokomandujućI Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni i komandant Kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski su se izjasnili za nastavak borbi u Bahmutu i utvrđivanje pozicija u gradu.

Rusko ministarstvo otkrilo šta je Šojgu radio u Marijupolju

MOSKVA, MARIJUPOLJ - Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izvršio je proveru radova na obnovi infrastrukture Donbasa, uključujući i grad Marijupolj, i pohvalio rad Vojno-građevinskog kompleksa, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Rusije.

Prigožin: Momci snimaju kućni video u samom centru Bahmuta

BAHMUT - Vođa ruskih paravojnih formacija "Vagner" Jevgenij Prigožin, danas je objavio snimak na kojem se vide njegovi borci u, kako je rekao, skoro samom centru ukrajinskog grada Bahmuta, oko koga se već mjesecima vode žestoki sukobi.

Prigožin: U Vagneru nema Srba

MOSKVA - Osnivač i vođa Vagnera Jevgenij Prigožin izjavio je danas da u toj ruskoj paravojnoj formaciji nema državljana Srbije, komentarišući tekst objavljen danas na ''politico.eu'', u kojem se navodi da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić za taj portal ranije rekao ''da će svi Srbi regrutovani u paravojnoj grupi Vagner koji učestvuju u neprijateljstvima u Ukrajini biti uhapšeni po povratku u domovinu''.

Borbe u Bahmutu najteže do sada, žestok otpor Ukrajinaca

MOSKVA, KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski je danas u svom redovnom vidio obraćanju rekao da je bitka za Bahmut "najteža do sada", ali da je ukrajinska odbrana čvrsta.

"Lajbah" otkazao koncert u Kijevu: Traženo da govore protiv Rusa

KIJEV - Poznata slovenačka muzička grupa "Lajbah" otkazala je koncert u Kijevu jer je od članova benda traženo da izjasne da su svi Rusi loši i da je sva ruska umjetnost bezvrijedna, na šta nisu pristali.