Ukrajina - Rusija konflikt

Bajden: Ne planiram uskoro da razgovaram sa Putinom

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je da ne planira da uskoro razgovara sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom, ali je spreman na razgovor s njim ukoliko pokaže interesovanje za okončanje rata u Ukrajini i to samo u konsultaciji sa NATO saveznicima.

Savjetnik Zelenskog tvrdi da je poginulo 13.000 ukrajinskih vojnika

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihail Podoljak rekao je da je od početka rata u Ukrajini do danas poginulo između 10.000 i 13.000 vojnika.

Kina: Ne šaljemo oružje Rusiji

PARIZ - Kina ne snabdijeva Rusiju oružjem, rekao je danas kineski ambasador u Francuskoj Lu Ša.

Kuleba: Kijev nije protiv pregovora

KIJEV - Kijev se ne protivi pregovorima sa Rusijom, izjavio je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba.

Papa: Ukrajina da učini ustupke da bi okončala rat sa Rusijom

RIM - Ukrajinski lideri će morati da budu dalekovidi da bi obezbijedili mir, izjavio je danas papa Franjo, sugerišući da bi Kijev morao da učini ustupke kako bi okončao rat sa Rusijom.

Zelenski: Bojno polje put kad nema diplomatije

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da nova strategija uništavanja ukrajinske infrastrukture koju Rusija sprovodi neće oslabiti njihovu odlučnost u oslobađanju teritorija.

Zelenski: Ruske snage izvele skoro 400 artiljerijskih udara

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da su ruske snage u toku današnjeg dana izvele skoro 400 artiljerijskih udara u istočnim regionima Ukrajine.

Erdoan o izolaciji Rusije: Cijena će biti beskrajna

MOSKVA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan ocijenio je danas da će politika izolacije Rusije dovesti do ozbiljnih posljedica po evropske zemlje.

Rusija: Ukrajina nema šanse da povrati Krim

MOSKVA - Ukrajina nema šanse da povrati Krim ni upotrebom vojne sile, a ni političkim djelovanjem, izjavio je danas za agenciju TAS S član Savjeta Federacije Rusije sa Krima Sergej Cekov.

Podoljak: Nema tajnih pregovora i predaje Rusiji

KIJEV - Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak odbacio je danas "teorije zavjere" o predaji njegove zemlje i "tajnim pregovorima Zapada sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom" koji se navodno vode mimo znanja Kijeva.

Moguće "potpuno gašenje" struje u Kijevu

KIJEV - Ukrajinske vlasti se pripremaju za različite scenarije kada je riječ o radu elektromreže, uključujući njeno "potpuno gašenje" u Kijevu, izjavio je danas Mikola Povoroznik, zamjenik šefa gradske administracije.

Zelenski: Izvršeno 85 raketnih udara

KIJEV - Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski rekao je da je na teritoriji zemlje danas izvršeno 85 raketnih udara, uglavnom na energetsku infarstrukturu i da se očekuje "još oko 20".

UN: I Ukrajina i Rusija mučile ratne zarobljenike

ŽENEVA - Kancelarija za ljudska prava Ujedinjenih nacija saopštila je da su i Ukrajina i Rusija mučile ratne zarobljenike tokom devetomjesečnog rata u Ukrajini, navodeći primjere poput elektro-šokova i seksulanog nasilja.

Zelenski posjetio Herson, Rusija "bez komentara"

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski danas je posjetio strateški važan ukrajinski grad Herson.

Podoljak: Rusija želi da pretvori Herson u ''grad smrti''

KIJEV - Savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihail Podoljak rekao je danas da Rusija želi da Herson pretvori u "grad smrti" nakon što je Moskva naredila svojim trupama da se povuku iz grada na jugu Ukrajine.