Svijet

Pratite nas na Google news

Albanac sa Kosova pljačkao po Londonu, među opljačkanima Anelka i Beker

Albanac sa Kosova pljačkao po Londonu, među opljačkanima Anelka i Beker
Foto: Police | Albanac sa Kosova pljačkao po Londonu, među opljačkanima Anelka i Beker
N.N.

LONDON - Asdrita Kapaja (42) s Kosova policija povezuje s nizom provala na području Velike Britanije. Kapaj je priznao da je u posljednjih deset godina ukrao nakit u vrijednosti više od 550.000 funti. Asdrit je živio u Mančesteru, a 'operisao' na području Londona. Pljačkao je od 2008. do februara ove godine kad je napokon uhvaćen.

Kapaju će se suditi za velike pljačke u kojoj je ukrao dijamantni prsten, zlatnu ogrlicu, haljine i novac. Kapaj je priznao provalu 21 kuće i dva pokušaja provale. Sumnjaju da je Kapaja povezan i s pljačkama vila poznatih osoba, među kojima su penzionisani teniser Boris Beker i fudbaler Nikolas Anelka. Najviši iznos koji je ukrao u jednom danu je 371.855 funti iz kuće.

Anelka ga je navodno i uhvatio u krađi pa je potrčao za njim po vrtu, ali je Kapaja uspio pobjeći. Mnoge žrtve krađe došle su na sud kako bi slavile hapšenje provalnika.

- Drago mi je da više ne moram brinuti o sigurnosti mog komšiluka - rekla je Filipa Bek (81) kojoj je ukrao skupocjeni zlatni sat.

Komšije su za Kapaja imale samo riječi hvale, piše Daily Mail. Živio je sa suprugom i dvoje djece i navodno niko nije slutio da je lopov. Na suđenju se pojavila sumnja da ima problem s kockanjem.

(Nezavisne/24sata/DailyMail)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije