Svijet

Albanac sa Kosova pljačkao po Londonu, među opljačkanima Anelka i Beker

Albanac sa Kosova pljačkao po Londonu, među opljačkanima Anelka i Beker
Foto: Police | Albanac sa Kosova pljačkao po Londonu, među opljačkanima Anelka i Beker

LONDON - Asdrita Kapaja (42) s Kosova policija povezuje s nizom provala na području Velike Britanije. Kapaj je priznao da je u posljednjih deset godina ukrao nakit u vrijednosti više od 550.000 funti. Asdrit je živio u Mančesteru, a 'operisao' na području Londona. Pljačkao je od 2008. do februara ove godine kad je napokon uhvaćen.

Kapaju će se suditi za velike pljačke u kojoj je ukrao dijamantni prsten, zlatnu ogrlicu, haljine i novac. Kapaj je priznao provalu 21 kuće i dva pokušaja provale. Sumnjaju da je Kapaja povezan i s pljačkama vila poznatih osoba, među kojima su penzionisani teniser Boris Beker i fudbaler Nikolas Anelka. Najviši iznos koji je ukrao u jednom danu je 371.855 funti iz kuće.

Anelka ga je navodno i uhvatio u krađi pa je potrčao za njim po vrtu, ali je Kapaja uspio pobjeći. Mnoge žrtve krađe došle su na sud kako bi slavile hapšenje provalnika.

- Drago mi je da više ne moram brinuti o sigurnosti mog komšiluka - rekla je Filipa Bek (81) kojoj je ukrao skupocjeni zlatni sat.

Komšije su za Kapaja imale samo riječi hvale, piše Daily Mail. Živio je sa suprugom i dvoje djece i navodno niko nije slutio da je lopov. Na suđenju se pojavila sumnja da ima problem s kockanjem.

(Nezavisne/24sata/DailyMail)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije