Svijet

Pratite nas na Google news

Američki avioni presreli ruske bombardere blizu Aljaske

Američki avioni presreli ruske bombardere blizu Aljaske
Foto: Ilustracija | Američki avioni presreli ruske bombardere blizu Aljaske
Srna

VAŠINGTON - Američki avioni presreli su šest ruskih vojnih aviona u blizini Aljaske, saopšteno je iz Sjevernoameričke vazduhoplovne komande /NORAD/.

U današnjem saopštenju navodi se da su dva američka borbena aviona "F-22" presrela dva ruska bombardera "Tu-95" koji mogu da nose nuklearno oružje, a da su kasnije druge dvije američke letjelice presrele grupu ruskih aviona "Tu-95" i "Su-35".

Si-En-En je javio da su ruski avioni ušli u Identifikacionu zonu protivvazdušne odbrane Aljaske, koja se prostire na 320 kilometara od zapadne obale američke države.

Ruski Ministarstvo odbrane potvrdilo je incident i saopštilo da su američki avioni "ispratili" ruske bombardere, čiji je let trajao ukupno 12 časova.

Turska novinska agencija "Anadolija" prenijela je da su ruski bombarderi sve vrijeme bili u međunarodnom vazdušnom prostoru.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije