Svijet

Pratite nas na Google news

Američki centar objavio plan za "obuzdavanje" Rusije

Američki centar objavio plan za "obuzdavanje" Rusije
Foto: Ministarstvo odbrane Ukrajine | Američki centar objavio plan za "obuzdavanje" Rusije
N.N.

VAŠINGTON - Analitički centar "Rand korporacija" američke vlade objavio je izvještaj, posvećen strategiji "obuzdavanja" Rusije u Crnomorskom regionu.

Autori izvještaja izražavaju zabrinutost činjenicom da je Moskva u posljednje vrijeme modernizovala Crnomorsku flotu i povećala broj snaga u Južnom vojnom okrugu.

Po mišljenju eksperata centra, kako bi se suprotstavili "porastu ruskog uticaja" u regionu, treba postaviti sisteme PVO i obalske raketne sisteme u Bugarskoj i Rumuniji.

Među ostalim mjerama spominje se povećanje broja vojnih vježbi NATO i pružanje pomoći razvoju vojnog potencijala Ukrajine i Gruzije.

Pri tome je Rusija više puta naglašavala da je širenje snaga Alijanse na istok u suprotnosti sa ranije dobijenim garancijama od lidera zapadnih država.

U Moskvi su izjavili da će reagovati istom mjerom na agresivne korake NATO, dok oni koji žele da uključe Ukrajinu i Gruziju u sastav bloka, treba da razmisle o posljedicama, prenosi "Sputnjik".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije