Svijet

Pratite nas na Google news

Američki razarač odmjeravao rusku flotu (VIDEO)

Američki razarač odmjeravao rusku flotu (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube | Američki razarač odmjeravao rusku flotu (VIDEO)
N.N.

Odred brodova Sjeverne flote na čelu sa fregatom "Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov" sa pomoćnim brodovima ušao je u luku Havane, izjavio je portparol Sjeverne flote Vadim Serga.

Kako se navodi u saopštenju, planiran je dolazak opunomoćenog ambasadora Rusije na Kubi Andreja Guskova na fregatu "Admiral Gorškov", kao i posjeta predstavnika komande Oružanih snaga Kube.

Ističe se da je odred brodova krenuo na dugu plovidbu 26. februara iz Sjeveromorska. Od početka putovanja, brodovi su prešli oko 28.000 nautičkih milja.

Dok su Rusi uplovljavali u luku, američki ratni brodovi su krstarili kubanskom obalom. Na samo nekoliko kilometara od ruskih brodova našao se i razarač naoružan krstarećim raketama USS "Džejson Danam".

Saopšteno je da su ruski moreplovci tokom plovidbe posetili luke u Republici Džibuti i Kolombu, kao i kinesku luku Ćingdao zbog učešća u proslavama povodom 70. godišnjice pomorskih snaga Narodne oslobodilačke vojske Kine.

Odred je majske praznike proveo u Vladivostoku, zatim su prešli Tihi okean, presekli ekvator i uplovili u luku Puerto Bolivar u Ekvadoru. Prošle sedmice odred je prešao Panamski kanal i uplovio u Karipsko more.

(rs.sputniknews.com/novosti.rs)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije