Svijet

Armija DNR u kontraofanzivi oslobodila više naselja

Armija DNR u kontraofanzivi oslobodila više naselja
Armija DNR u kontraofanzivi oslobodila više naselja

DONJECK - Ministar odbrane Donjecke Narodne Republike Vladimir Kononov izjavio je da je Armija DNR u četvrtak preuzela kontrolu nad naseljima Petrovskoje i Manuilovka, 60 km jugoistočno od Donjecka, i da je zarobljeno 13 vojnika; od toga tri oficira - pukovnik, potpukovnik i major.

Kononov je u izjavi za TV kanal LifeNews u petak istakao da se svi oni provjeravaju o umješanost u zločine protiv naroda jugoistoka i da će oni koji nisu učestvovali u borbenim operacija protiv civilnog stanovništa biti razmjenjeni.

Snage DNR-a su u petak tokom prijepodneva u kontraofanzivi zapadno od Donjecka preuzele kontrolu nad naseljima Jasinovatja, Ilovaisk i Pesk, javila je Agencija Novorusia, ističući da je "vojska kijevskog režima pretrpjela velike gubitke".

Kolona sa humanitarnom pomoći iz Rusije krenula je ka Lugansku, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije.

Izviđačko diverzantska jedinica DNR je u četvrtak naveče zarobila kolonu za snabdjevanje vojske Kijevskog režima kod Ilovajska 30 kilometara jugoistočno od Donjecka. Zapljenjeno je 9 kamiona Kamaz u kojima se nalazil municija i naoružanje namjenjna za jedinicu Dombas Nacionalne garde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije