Svijet

Asadova supruga pobijedila rak

Asadova supruga pobijedila rak
Foto: Instagram | Asadova supruga pobijedila rak

DAMASK - Asma al Asad (43), supruga predsjednika Sirije Bašara al Asada, pobijedila je rak dojke nakon godinu dana liječenja, objavila je predsjednička palata.

"Nakon završetka borbe protiv raka, koju je započela prije godinu dana svom snagom i vjerom, sirijsko rukovodstvo i predsjednička kancelarija čestitaju gospođi Asmi Asad na pobjedi nad bolešću", navodi se u saopštenju.

Supruga sirijskog lidera zahvalila je građanima na podršci i poželjela je svima, koji boluju od raka, da se izliječe.

"Moje putovanje je završeno. Potpuno sam pobijedila rak", rekla je Asma u intervjuu.

Rak dojke joj je dijagnostikovan u avgustu prošle godine. Olakšavajuća okolnost je bila što je rak otkriven u ranoj fazi.

U januaru 2019. godine doktori su je operisali u vojnoj bolnici i uklonili su tumor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

يستمر طلاب سورية بتحدي أنفسهم وتطوير قدراتهم ليتميزوا ويثبتوا أن طريق العلم والمعرفة هو سلاحهم الأقوى للمساهمة في بناء مستقبل بلدهم.. الفائزون الأوائل في #الأولمبياد_العلمي_السوري على المستوى الوطني، استقبلتهم اليوم السيدة الأولى أسماء الأسد بعد تفوقهم في الاختبار المركزي لهذا العام، ضمن اختصاصات الرياضيات، الفيزياء، الكيمياء، المعلوماتية وعلم الأحياء.. نقلاً عن صفحة رئاسة الجمهورية العربية السورية #Syria

A post shared by The First Lady Asma al Assad (@asmaalassad) on

Međutim, i nakon operacije, Asma je nastavila da se liječi od raka.

Uprkos bolesti, prva dama Sirije nastavila je sa svojim dobrotvornim radom, što je prikazano na njenoj zvaničnoj Instagram stranici, pa je tako pomagala djeci koja su ostala bez roditelja u sukobima, a družila se i sa ljudima koji su takođe oboljeli od raka.

Asma al Asad rođena je u Londonu, gdje je završila srednju školu i fakultet, prije nego što se vratila u rodnu zemlju svojih roditelja, Siriju.

Sa Bašarom se vjenčala 2001. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije