Svijet

Pratite nas na Google news

Avganistan: Talibani preuzeli odgovornost, na meti predsjednik

Avganistan: Talibani preuzeli odgovornost, na meti predsjednik
Foto: Twitter | Avganistan: Talibani preuzeli odgovornost, na meti predsjednik
Tanjug

​KABUL - Talibani su danas preuzeli odgovornost za napad na ljude koji su bili okupljeni na mitingu predsjednika Ašrafa Ganija na sjeveru Avganistana, usmrtivši najmanje 24 osobe i ranivši 31.

Gani je bio prisutan na mjestu dogadaja, ali je nepovrijeđen, izjavio je šef njegove izborne kampanje, prenio je AP.

"Žene i djeca su među stradalima, i najveći broj žrtava najvjerovatnije će biti civili. Hitna pomoć je još na terenu i moguće je da će taj broj rasti," izjavio je Abdul Kasim Sangin, šef bolnice, prenio je Rojters.

Nekoliko sati kasnije dogodila se eksplozija u blizini ambasade SAD u Kabulu u kojoj su poginule tri ošobe.

I za ovaj napad su talibani preuzeli odgovornost.

Talibanske vođe najavile su intenzivne napade na avganistanske i strane vojne snage kako bi odvratili ljude od glasanja na predsjedničkim izborima 28. septembra, na kojima Gani juri drugi petogodišnji mandat.

Mirovni razgovori između SAD i talibana su doživjeli neuspjeh prošle nedjelje, kada su obe strane pokušale da dođu do sporazuma o povlačenju američkih trupa iz Avganistana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije