Svijet

Pratite nas na Google news

Avganistan: U napadu talibana 20 poginulo, 95 ranjeno

Avganistan: U napadu talibana 20 poginulo, 95 ranjeno
Foto: Ilustracija | Avganistan: U napadu talibana 20 poginulo, 95 ranjeno
Tanjug

KABUL - Najmanje 20 ljudi je poginulo, a 95 ranjeno u napadu talibana na jugu Avganistana kada je ispred bolnice eksplodirao kamion sa bombom, saopštili su zvaničnici.

Talibani rekli su da je meta bila vladina obavještajna služba u Kalatu, u glavnom gradu provincije Zabul, prenosi Reuters.

Visoki zvaničnik ministarstva odbrane u Kabulu izjavio je da su militanti ciljali bazu za obuku avganistanske Nacionalne direkcije za bezbjednosti i parkirali su vozilo natovareno eksplozivom ispred vrata obližnje bolnice.

"Postoji bojazan da će broj žrtava rasti, jer spasilački timovi još tragaju za tijelima stradalih", saopštio je zvaničnik.

Kako se navodi, nekoliko žena, djece, zdravstvenih radnika i pacijenata je u kritičnom stanju poslije eksplozije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije