Svijet

Avio-kompanija: Navaljni nije jeo ni pio ništa na letu

Avio-kompanija: Navaljni nije jeo ni pio ništa na letu
Foto: Tanjug/AP | Avio-kompanija: Navaljni nije jeo ni pio ništa na letu

MOSKVA - Portparol avio-kompanije S7, čijim avionom je ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni putovao kada mu je pozlilo, saopštio je danas da Navaljni tokom leta nije ništa ni jeo ni pio.

"Zdravstveno stanje jednog od naših putnika Alekseja Navaljnog dramatično se pogoršalo nedugo nakon polijetanja aviona na letu iz Tomska ka Moskvi. On ništa nije ni jeo ni pio u avionu", rekao je portparol, prenosi Tass.

Kako je naveo, osoblje aviona je brzo reagovalo u skladu s procedurama i odmah su prijavili problem vazduhoplovnoj komandi koja je naredila slijetanje aviona na najbliži aerodrom gdje je Navaljni iskrcan, nakon čega je avion nastavio let.

Dodaje se da je dvoje putnika koji su letjeli s Navaljnim ostalo u Omsku.

Takođe, biće obavljena i istraga u kofi šopu na aerodromu u Tomsku gdje je Navaljni pio čaj, a biće pregledane i video-kamere.

Prema riječima direktora aerodroma u Tomsku, nijedan drugi putnik se nije žalio i dodao da su u kofi šop odmah došli specijalci da izvrše pretragu.

Ranije danas portparolka Navaljnog Kira Jarmiš saopštila je da je avion u kome se on nalazio prinudno sletio u Omsk, nakon što mu je pozlilo tokom leta, kao i da je pio čaj i aludirala da je on možda otrovan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije