Svijet

Pratite nas na Google news

Bajden još nije razgovarao s Trampom

Bajden još nije razgovarao s Trampom
Foto: Tanjug/AP | Bajden još nije razgovarao s Trampom
Tanjug

VAŠINGTON - Izabrani američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je da još nije razgovarao s aktuelnim predsjednikom Donaldom Trampom.

Bajden je, u prvom intervjuu nakon izbora koji je dao za američku televiziju NBC, govorio o procesu prenosa vlasti i drugim problemima s kojima će se suočiti tokom mandata.

S obzirom na to da je administracija aktuelnog predsjednika Donalda Trampa pokrenula proces prenosa vlasti i na neki način priznala poraz na izborima, Bajden je istakao da se njegov tim trudi da već sada novi američki predsjednik bude upućen u sva dešavanja.

"Administracija već počinje da priprema dnevne izvještaje koje ću dobijati kao predsjednik. Takođe, dogovaramo sastanak sa COVID timom u Bijeloj kući kako bismo dogovorili uslove oko distribucije vakcine koja treba da bude dostupna svim ljudima", rekao je Bajden.

On se osvrnuo na glasine da će se njegova administracija ponašati poput Obamine.

"Suočeni smo s potpuno drugačijim svijetom nego što je bio u administraciji Obame. Predsjednik Tramp u potpunosti je izmijenio lice države i moraćemo to da promijenimo", izjavio je Bajden.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije