Svijet

Bajden odlučio ko će biti na čelu Pentagona

Bajden odlučio ko će biti na čelu Pentagona
Foto: Arhiva | Bajden odlučio ko će biti na čelu Pentagona

VAŠINGTON - Novoizabrani predsjednik SAD Džo Bajden je izabrao penzionisanog generala Lojda Džej Ostina za novog ministra odbrane, prenosi Rojters pozivajući se na upućene izvore i Politiko koji je prvi prenio ovu vijest.

Penzionisani general Ostin, koji je komandovao trupama SAD na Bliskom Istoku pod predsjednikom Barakom Obamom, bio bi prvi Afroamerikanac na ovoj poziciji.

Ovaj izbor je u izvjesnom smislu iznenađenje, jer je do sada kao najozbiljniji kandidat za ovu poziciju važila Mišel Flernoj, veteranka Pentagona, koja bi bila prva žena na čelu Ministrastva odbrane.

Džo Bajden koji na dužnost stupa 20. januara izabrao je i članove svog zdravstvenog tima koji će prevoditi administraciju u borbi s virusom korona, kalifornijskog državnog tužioca Ksavijera Beseru za svog zdravstvenog sekretara i stručnjaka za zarazne bolesti dr Rošel Valenski, da predvodi Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Ranije je dr Entoni Fauči, dugogodišnji direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, pozvan je da preuzme dužnost Bajdenovog glavnog medicinskog savjetnika, navodi agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije