Svijet

Bajden pozvao Trampa na TV duel: Uljepšaj mi dan, druže

Bajden pozvao Trampa na TV duel: Uljepšaj mi dan, druže
Foto: Tanjug/AP | Bajden pozvao Trampa na TV duel: Uljepšaj mi dan, druže

VAŠINGTON - Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je danas da neće učestvovati u dugogodišnjoj tradiciji tri jesenja izborna sučeljavanja s protivkandidatom na predsjedničkim izborima koje organizuje dvostranačka Komisija za predsjedničke debate, ali je pozvao republikanskog rivala Donalda Trampa da održe dvije predsjedničke televizijske debate u junu i septembru.

Bajden poziva na direktne pregovore između izbornih štabova Trampa i Bajdena o pravilima koja će važiti tokom susreta jedan na jedan, a predložio je i odvojenu debatu potpredsjednika u julu, prenio je Vašington post.

"Donald Tramp je izgubio dvije debate od mene 2020. godine, i od tada se nije pojavio na debati. Sada se ponaša kao da želi da ponovo debatuje sa mnom. Pa, uljepšaj mi dan, druže. Čak ću to uraditi i dva puta. Dakle, odaberimo datume, Donalde. Čuo sam da si slobodan srijedom", rekao je Bajden u video poruci, prenosi Tanjug.

Tramp je prošle nedjelje pozvao Bajdena na TV duel.

"Hajde da odredimo datume sada. Spreman sam da se pojavim bilo gdje gdje ti hoćeš", poručio je Tramp putem društvenih mreža.

Predsjednički izbori u SAD održaće se u novembru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije