Svijet

Barselona pojačava policijske patrole na turističkim mjestima

Barselona pojačava policijske patrole na turističkim mjestima
Foto: Tanjug/AP | Barselona pojačava policijske patrole na turističkim mjestima

BARSELONA - Grad Barselona će pojačati policijske patrole na ulicama i turističkim mjestima, ali i važnijim sportskim i kulturnim događajima, nakon prošlonedjeljnih smrtonosnih terorističkih napada u Kataloniji, saopštili su danas zvaničnici.

"Već imamo prisustvo policije kod crkve Sagrada familija, i bezbjednosne mjere su na snazi", izjavio je ministar zadužen za unutrašnja pitanja u regionalnoj vladi Katalonije Hoakim Forn na konferenciji za novinare, a prenosi agencija Frans pres.

"Moramo međutim naći način da ih intenziviramo tako da budu u skladu sa turističkim posjetama spektakularnoj crkvi koju je dizajnirao katalonski arhitekta Antoni Gaudi", naveo je on.

To će, kako je naveo, svakako biti jedno od mjesta gdje će prisustvo policije biti odmah intenzivirano.

U Španiji je i dalje na snazi drugi stepen pripravnosti zbog opasnosti od terorizma, nakon što je policija razbila grupu osumnjičenu za izvođenje prošlonedeljnih terorističkih napada u Barseloni i Kambrilsu.

"To nam omogućava da pojačamo bezbjednosne resurse", kazao je Forn.

Prema njegovim riječima, katalonska policija će pojačati prisustvo na ulicama za 10 do 20 odsto, biće pojačan broj policijskih snaga na aerodromima i željezničkim stanicama, ključnim turističkim lokacijama, na događajima koji privlače veliki broj ljudi, kao što su fudbalske utakmice, koncerti ili demonstracije.

Prošlog četvrtka po podne, u napadu kombijem koji je velikom brzinom uletio među turiste i lokalne stanovnike u popularnoj ulici La Rambla u Barseloni, a zatim u napadu automobilom, koji je pokosio ljude u obližnjem ljetovalištu Kambrils, ubijeno je 15 osoba, a oko 130 ljudi je povrijeđeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije