Svijet

Pratite nas na Google news

Bez struje 800.000 domaćinstava u Kaliforniji

Bez struje 800.000 domaćinstava u Kaliforniji
Foto: N.N. | Bez struje 800.000 domaćinstava u Kaliforniji
Srna

SAN FRANCISKO - Američka eneretska kompanija "Pasifik gas end elektrik" (PiE) isljkučila je dovod električne energije za 800.000 domaćinstava, preduzeća i drugih lokacija na sjeveru Kalifornije zbog najavljenih jakih udara vjetra koji bi mogli izazvati veliki šumski požar.

Bez struje je veliki dio zaliva San Francisko, ali ne i gradsko područje.

Kompanija je upozorila da bi isključenje moglo trajati danima.

Bi-Bi-Si podsjeća da su napojni kablovi ove kompanije prošle godine izazvali najveći i najsmrtonosniji požar u istoriji Kalifornije.

Meteorolozi su predvidjeli jake udare vjetra i isključenja su naređena radi sprečavanja eventualnog pucanja kabla što bi moglo izazvati šumski požar.

Nacionalna meteorološka služba objavila je crveno upozorenje za planine Santa Kruz, sjeverne i južne regione u zalivu.

U velikom takozvanom požaru Kamp u gradu Peradajzu prošle godine poginulo je 86 ljudi, a uništeno je 150.000 hektara zemljišta. Rezultati istrage pokazali su da je loše održavana oprema energetske kompanije "PiE" odgovorna za izazivanje vatrene stihije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije