Svijet

Bivšu sudiju terete za ubistvo predsjednika Haitija

Bivšu sudiju terete za ubistvo predsjednika Haitija
Foto: Tanjug/AP | Bivšu sudiju terete za ubistvo predsjednika Haitija
Tanjug

PORT O PRENS - Policija Haitija saopštila je da je među osumnjičenima za ubistvo predsjednika Žovnela Moiza i bivša sudija Vrhovnog suda Vendel Kok Telo, za koju tvrde da se sastajala sa kolumbijskim plaćenicima koji su ga likvidirali.

Vlasti su izdale nalog za hapšenje sudije Vendel Kok Telo, koja je smijenjena u februaru ove godine kada je Moiz objavio da se protiv njega planira državni udar.

Kolumbijski plaćenici i dvojica Amerikanaca porijeklom sa Haitija, koji su uhapšeni poslije Moizovog ubistva 7. jula, priznali su da su se sastajali sa sudijom Kok Telo, prenosi Rojters.

"Nekoliko njih je izjavilo da su bili u njenoj kući i policiji su dostavili dokumenta potpisana tokom tih sastanaka", rekla je portparol policije Haitija Mari Mišel Verije.

Ima još mnoštvo otvorenih pitanja u vezi sa ubistvom predsjednika Haitija, između ostalih i kako su ubice uspjele da prođu obezbjeđenje u Moizovoj kući, a jedan od najviših zvaničnika njegove administracije uhapšen je pod sumnjom da je sarađivao sa atentatorima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije