Svijet

Bjelorusija jača vojne snage na granici s Litvanijom i Poljskom

Bjelorusija jača vojne snage na granici s Litvanijom i Poljskom
Foto: Wikimedia Commons / Ilustracija | Bjelorusija jača vojne snage na granici s Litvanijom i Poljskom

MINSK - Ministar odbrane Bjelorusije Viktor Hrenjin naložio je da se pripreme prijedlozi za vođenje odbrane na taktičkom pravcu Grodnjenske oblasti, u blizini granice sa Litvanijom i Poljskom.

"U okviru predsjednikove naredbe, ministar odbrane general-major Viktor Hrenjin postavio je zadatak: pripremiti prijedloge za sprovođenje aktivnosti formacija i vojnih jedinica Zapadne operativne komande za pripremu i vođenje odbrane prema taktičkom pravcu Grodno", saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Bjelorusije.

Ministar je naložio da se pojača operativna komanda raketnog diviziona "Točka" i diviziona "Polonez" odredom bespilotnih vazduhoplovnih sistema, sredstvima protivvazdušne odbrane, radio-elektronskog izviđanja i radio-elektronskog ratovanja, saopštila je pres služba.

Ranije u toku dana je održan sastanak Savjeta bezbjednosti Bjelorusije, na kojem je predsjednik naredio da se intenzivira priprema vojnih snaga za izvršavanje zadataka prema namjeni. Pri tome posebna pažnja treba da se posveti Zapadnom operativnom pravcu i trupama Zapadne operativne komande.

Jedinice raketnih snaga i artiljerije Belorusije prethodno su stupile na borbenu dužnost protivvazdušne odbrane u okviru zaštite državne granice u blizini bjeloruske nuklearne elektrane kod granice sa Litvanijom.

(Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije