Svijet

Boeing isplaćuje 50 miliona dolara porodicama žrtava avio nesreća

Boeing isplaćuje 50 miliona dolara porodicama žrtava avio nesreća
Foto: Ilustracija | Boeing isplaćuje 50 miliona dolara porodicama žrtava avionesreća

Američka aviokompanija Boeing objavila je u srijedu da će porodicama poginulih isplatiti polovinu fonda od 100 miliona dolara koji je oformila nakon dva pada aviona 737 MAX, te je u tu svrhu angažovala stručnjaka za obeštećenja Kena Feinberga koji bi trebalo da nadzire isplate.

Objava o angažovanju Kena Feinberga pojavila se nekoliko minuta uoči svjedočenja Pola Njorogea pred Predstavničkim domom američkog Kongresa, oca koji je izgubio troje djece, ženu i punicu u padu aviona 737 MAX u martu.

Freiberg je za Reuters izjavio da će njegov tim "odmah započeti pripremu protokola potraživanja onima koji za to ispunjavaju uslove", dok je prvi sastanak službenika kompanije Boeing, sa sjedištem u Čikagu, zakazan krajem sedmice.

Feinberg je dosad učestvovao u sličnim procesima, uključujući i napad 11. septembra 2001. godine, pucnjave u školama i probleme s prekidačem za paljenje kod General Motorsa.

Boeingov avion 737 MAX prizemljen je širom svijeta nakon marta, kada je pao Avion "Ethiopian Airlinesa", te nakon katastrofe "Lion Aira" u Indoneziji u oktobru. U dva pada poginulo je 346 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije