Svijet

Pratite nas na Google news

Brao gljive pa pronašao mrtvog Hrvata u Njemačkoj, uhapšen bračni par

Brao gljive pa pronašao mrtvog Hrvata u Njemačkoj, uhapšen bračni par
Foto: Printscreen YouTube | Brao gljive pa pronašao mrtvog Hrvata u Njemačkoj, uhapšen bračni par
N.N.

Hrvat Kristijan B. (27) pronađen je mrtav u šumi Laufan der Pegnica u pokrajini Bavarska.

Bild javlja da je zbog sumnje u umješanost u smrt mladog Hrvata uhapšen je bračni par. Tijelo je pronašao u nedjelju čovjek koji je pošao da bere gljive.

Policija je izvijestila kako je privela bračni par, 31-godišnjeg muškarca koji je zadržan u pritvoru pod optužbama za ubistvo, dok je njegova supruga, koja je dvije godine mlađa, pod istragom da je suprugu pomogla u ubistvu, puštena na slobodu.

Oboje negiraju da imaju bilo kakve veze sa smrću mladića.

U subotu oko 23.30 sati Kristijan je svojoj 71-godišnjoj majci Mari rekao da se brzo vraća, te je otišao iz kuće.

"Na tijelu žrtve pronađeni su tragovi nasilja, nekoliko ubodnih rana i tragovi udaraca tupim predmetom u glavu", saopštila je policija.

Policija je na njegovom telefonu pronašla zapise da je posljednji razgovor obavio upravo sa uhapšenim bračnim parom. Sumnjaju da je mladića par ubio pa automobilom prevezao njegovo tijelo u šumu i tamo ga ostavio.

Motiv ubistva nije poznat, ali se sumnja da je Kristijan bio zaljubljen u ženu uhapšenog muškarca.

(index.hr)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije