Svijet

Pratite nas na Google news

Brazilski zatvorenici nakon pobune igrali fudbal sa odsječenim glavama

Brazilski zatvorenici nakon pobune igrali fudbal sa odsječenim glavama
Foto: Screenshot | Brazilski zatvorenici nakon pobune igrali fudbal sa odsječenim glavama
N.N.

SAO PAOLO - Najmanje 52 zatvorenika su ubijena, od kojih je 16 obezglavljeno, tokom nemira koji su izbili u zatvoru u državi Para, na sjeveru Brazila, saopštile su danas brazilske vlasti.

U saopštenju se navodi da su u nemirima učestvovale zaraćene kriminalne bande koje su tokom međusobnih sukoba uzele najmanje dva čuvara kao taoce.

Okrutnost sukoba prikazuju i uznemirujući video snimci koje je objavio "Daily Mail", a na kojima se vidi kako neki zavtvorenici igraju fudbal sa odsječenim glavama svojih protivnika.

Osim toga, pomenuti portal je objavio i fotografije na kojima se vide glave poredane po podu.

Snimci su navodno nastali nekoliko sati nakon sukoba, a sudeći prema pojedinim kadrovima, neke su napravili i sami zatvorenici koji su slavili brutalna ubistva svojih protivnik.

Pomenuti video mi nećemo prenijeti na našoj stranici zbog ekstremno uznemirujućih scena.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije