Svijet

Britanija povlači dio osoblja iz Ambasade u Kijevu

Britanija povlači dio osoblja iz Ambasade u Kijevu
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | Britanija povlači dio osoblja iz Ambasade u Kijevu

LONDON - Ambasada Velike Britanije u Kijevu saopštila je danas da je dio osoblja Ambasade i članovi porodica zaposlenih počeli da se povlače iz Kijeva zbog, kako je navedeno, "rastuće prijetnje od Rusije".

U objavi Ambasade na Twitteru navedeno je da britanska ambasada u Kijevu ostaje otvorena i da će nastaviti da obavlja najvažnije poslove.

Prethodno je BBC javio da je Britanija počela da povlači osoblje iz Ambasade u Ukrajini zbog upozorenja o ruskoj invaziji.

Kako se navodi, zvaničnici su saopštili da nije bilo konkretnih prijetnji britanskim diplomatama, ali da će se oko polovine osoblja koje radi u Kijevu vratiti u Veliku Britaniju.

Prethodno su Sjedinjene Američke Države naložile članovima porodica zaposlenih u američkoj ambasadi u Ukrajini da napuste tu zemlju, navodeći kao razlog kontinuiranu prijetnju Rusije vojnom akcijom.

Američki Stejt department je, takođe, odobrio dobrovoljni odlazak službenika američke vlade, poručujući da bi Amerikanci trebalo da razmotre hitan odlazak iz te zemlje.

Rusija negira da ima bilo kakve planove za vojnu akciju u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije