Svijet

Britanska mornarica otpustila devet članova zbog kokaina

Britanska mornarica otpustila devet članova zbog kokaina
Foto: Twitter | Britanska mornarica otpustila devet članova nuklearne podmornice zbog kokaina

LONDON - Britanska mornarica je otpustila devet mornara koji su služili na podmornici s nuklearnim naoružanjem nakon što je testovima dokazano da su koristili kokain, saopšteno je u subotu iz britanskog ministarstva odbrane.

Ova posada je pripadala podmornici Vigilant, jednoj od četiri podmornice Kraljevske mornarice koje upravljaju nuklearnim raketnim sistemom Trident, javlja Rojters.

“Mi ne tolerišemo zloupotrebu droga od osoblja. Oni za koje se otkrije da ne ispunjavaju naše visoke standarde suočavaju se s otpuštanjem iz službe”,- rekao je portparol Kraljevske mornarice.

Novine Daily Mail su prenijele da su ovi mornari testirani na drogu dok je podmornica bila usidrena u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi preuzela nuklearne bojeve glave i prošla popravke, te da su mornari bili smješteni u hotelima na obali.

Portparol ministarstva odbrane odbio je reći na kojoj lokaciji se ovaj incident dogodio, ali je rekao da "nema dokaza koji sugerišu da je bilo koji pojedinac bio pod uticajem droga dok je izvršavao svoje dužnosti".

Iz ministarstva je takođe potvrđeno da je komandant ove podmornice razriješen dužnosti dok traje istraga, ali je portparol odbio pružiti više detalja. U ranijim izvještajima se navodi da se to desilo zbog jednog ranijeg incidenta koji nije povezan s ovim mornarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije