Svijet

Pratite nas na Google news

Britanski ministar podnio ostavku

Britanski ministar podnio ostavku
Foto: N.N. | Britanski ministar podnio ostavku
Tanjug

LONDON - Ministar za Evropu i Ameriku i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Velike Britanije Alen Dankan podneo je danas ostavku, saopštio je Forin ofis.

Dankan, koji se smatra pristalicom EU, optužio je Borisa Džonsona, favorita za mesto budućeg premijera, da nije podržao britanskog ambasadora u Vašingtonu nakon što je procurila informacija o njegovim ocenama o administraciji američkog predsednika Donalda Trampa, preneo je Reuters.

Britanski ministar finansija Filip Hamond i njegov kolega ministar pravosuđa Dejvid Gok izjavili su juče da će podneti ostavku u sredu ako Džonson preuzme kabinet.

"Ja sam siguran da neću biti otpušten, zato što ću podnijeti ostavku prije nego što do toga dođe. Pod pretspostavkom da Boris Džonson postane premijer, shvatam da bi njegovi uslovi za služenje u njegovoj vladi obuhvatali prihvatanje izlaska iz EU bez sporazuma 31. oktobra. To nije nešto što bih ja ikada mogao da potpišem", kazao je Hamond za BBC.

Gak je poručio da neće moći da nastavi sa radom u vladi pod Džonsonom ukoliko on bude tražio Bregzit bez sporazuma s EU ocenivši da bi takav potez Londona vodio nacionalnom "poniženju".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije