Svijet

Brod sa 35 putnika prevrnuo se kod venecuelanske obale

Brod sa 35 putnika prevrnuo se kod venecuelanske obale
Foto: Ilustracija | Brod sa 35 putnika prevrnuo se kod venecuelanske obale

​KARAKAS - Brodić na kojem je bilo oko 35 osoba iz Venecuele prevrnuo se u Karipskom moru, a većina putnika se vodi kao nestala, saopštile su danas vlasti.

Muškarac i žena su spaseni nakon što se brod "Jonaili Hose" prevrnuo u nemirnom moru na putu za ostrvo Trinidad juče ujutru. Tim nastavlja potragu za drugima za koje se sumnja da su se utopili, saopštio je jedan zvaničnik iz agencije za civilnu zaštitu.

Zvaničnik je potvrdio za AP da je do nesreće došlo, pod uslovom da ostane anoniman, jer nije bio ovlašćen da javno govori.

U posljednjih nekoliko godina, procjenjeno je da je 3,7 miliona Venecuelaca pobjeglo iz zemlje koja je pogođena krizom, i gdje se sada odvija politička borba između opozicionog zakonodavca kojeg podržavaju SAD, Huana Gvaida i socijalističkog predsednika Nikolasa Madura, prenosi AP.

Većina venecuelanskih migranata putuje kopnom u susedne Kolumbiju i Brazil, ali drugi preopterećuju ribarske brodove kako bi prešli ponekad smrtonosne karipske vode na putu za obližnja ostrva.

Brod se prevrnuo se na jakim talasima u blizini ostrva Patos, otprilike 8 kilometara od venecuelanske obale. Sedam brodova bezbednosnih snaga pretražuje vode u potrazi za nestalima, rekao je zvaničnik.

Vebsajt Dejli Ekspres citirao je Venecuelananku koji živi u Trinidadu i koja je izjavila da se njena sestra ne može locirati, a krenula je na put iz Venecuele zbog nestašice hrane i lijekova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije