Svijet

Pratite nas na Google news

Brod sa 35 putnika prevrnuo se kod venecuelanske obale

Brod sa 35 putnika prevrnuo se kod venecuelanske obale
Foto: Ilustracija | Brod sa 35 putnika prevrnuo se kod venecuelanske obale
Tanjug

​KARAKAS - Brodić na kojem je bilo oko 35 osoba iz Venecuele prevrnuo se u Karipskom moru, a većina putnika se vodi kao nestala, saopštile su danas vlasti.

Muškarac i žena su spaseni nakon što se brod "Jonaili Hose" prevrnuo u nemirnom moru na putu za ostrvo Trinidad juče ujutru. Tim nastavlja potragu za drugima za koje se sumnja da su se utopili, saopštio je jedan zvaničnik iz agencije za civilnu zaštitu.

Zvaničnik je potvrdio za AP da je do nesreće došlo, pod uslovom da ostane anoniman, jer nije bio ovlašćen da javno govori.

U posljednjih nekoliko godina, procjenjeno je da je 3,7 miliona Venecuelaca pobjeglo iz zemlje koja je pogođena krizom, i gdje se sada odvija politička borba između opozicionog zakonodavca kojeg podržavaju SAD, Huana Gvaida i socijalističkog predsednika Nikolasa Madura, prenosi AP.

Većina venecuelanskih migranata putuje kopnom u susedne Kolumbiju i Brazil, ali drugi preopterećuju ribarske brodove kako bi prešli ponekad smrtonosne karipske vode na putu za obližnja ostrva.

Brod se prevrnuo se na jakim talasima u blizini ostrva Patos, otprilike 8 kilometara od venecuelanske obale. Sedam brodova bezbednosnih snaga pretražuje vode u potrazi za nestalima, rekao je zvaničnik.

Vebsajt Dejli Ekspres citirao je Venecuelananku koji živi u Trinidadu i koja je izjavila da se njena sestra ne može locirati, a krenula je na put iz Venecuele zbog nestašice hrane i lijekova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Poli Hammy Toast nova je zvijezda doručka!

Marketing tim / 14.08.2020 09:05

Usporite svakodnevne obaveze i priuštite si odličan doručak za zdrav početak dana! Nova pileća šunka Poli od sada je na raspolaganju u novom četvrtastom obliku, idealnom za pripremu toplih sendviča.

Poli | Nova Poli zvijezda je stigla!

Poliy Hammy Toast pažljivo je pripremljen iz pilećeg mesa najviše kvalitete. Ima strukture šunke, svijetlo roza boju i nježan miris. Sočan, mekan, lagan i ukusan idealan je za pripremu toplih sendviča za doručak, najvažniji obrok dana, ali i za različite druge ukusne zalogaje tijekom cijelog dana.

Poli već više od 40 godina svojim proizovdima zadovoljava vaša garstonomska čula željna najsočnijih zalogaja, zato nagradite svoj organizam i u novi dan zakoračajte kao pravi junaci.

Najčitanije