Svijet

Broj poginulih u fabrici čokolade povećan na sedam na sedam

Broj poginulih u fabrici čokolade povećan na sedam na sedam
Foto: Pixabay | Broj poginulih u fabrici čokolade povećan na sedam na sedam

VEST REDING - Broj poginulih u eksploziji u fabrici čokolade u Pensilvaniji povećan je na sedam, a vlasti su prekinule potragu za nestalima.

Spasilačke ekipe tragale su za nestalima tokom vikenda ispod ruševina zgrade kompanija "R.M. Palmer" u mjestu Zapadni Reding, oko 97 kilometara sjeverozapadno od Filadelfije.

Prvobitno je javljeno da je poginulo pet lica, a da je šestoro nestalo u eksploziji koja se dogodila u petak, 24. marta.

Još sedam osoba prebačeno je u lokalne bolnice sa povredama, saopštila je Agencija za hitne slučajeve Pensilvanije /PEMA/.

Vlasti će sprovesti istragu kako bi utvrdile uzrok eksplozije, saopštila je PEMA, uz napomenu da se vjerovatno radi o curenju gasa.

Kompanija je saopštila da su njeni sistemi elektronske pošte i telefona u prekidu nakon eksplozije i da se oslanja na hitne službe da stupe u kontakt sa zaposlenima i njihovim porodicama.

Kompanija nije navela uzrok eksplozije niti ponudila druge detalje.

Na fotografijama na društvenim mrežama nakon eksplozije vide se ruševine i gust dim na mjestu nesreće.

Kompanija "R.M. Palmer" osnovana je 1948. godine. Zapošljava oko 850 ljudi i proizvodi 500 jedinstvenih proizvoda od čokolade, kao i bombone i druge slatkiše.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije